Drugi vezani trijumf
22

Široki Brijeg slavio i u Bijeljini i tako došao do sredine tabele u Premijer ligi

D. P.
Drugi vezani trijumf Širokog (Foto: Široki Brijeg/Facebook)
Drugi vezani trijumf Širokog (Foto: Široki Brijeg/Facebook)
Nogometaši Širokog Brijega ostvarili su novu pobjedu pošto su rezultatom 2:1 bili bolji od Radnika u Bijeljini u meču 14. kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Utakmica je otvorena početnim ispitivanjem snaga i dok smo čekali prvu priliku, vidjeli smo pogodak. Već u 12. minuti pogodio je Marijan Ćavar nakon asistencije Kristijana Medića.

Široki je nastavio s dominiranjem i kontrolom igre, a to se isplatilo već u 27. minuti kada je prednost udvostručena. Danijel Lukić je ubacio, a Filip Brekalo pogađa za 2:0.

Do kraja prvog dijela gosti su mogli do "vrha" napuniti mrežu Bijeljinaca, ali je Azur Aljkanović odbranio dvije odlične šanse Jakovu Blagaiću. Rezultatom 0:2 otišlo se na odmor.

Nastavak utakmice donosi nešto bolju igru Radnika. Kontrolisali su domaći loptu neko vrijeme i stvarali organizovane napade, a nagrada je stigla u 57. minuti. Kenan Šarić je iskoristio lošu reakciju odbrane Širokog i pogodio nakon gužve za 1:2.

Taj gol je dao nadu Radniku da može do pozitivnog rezultata, a to bi bio bod protiv favorizovanih gostiju.

Ipak, do kraja se igralo većinom na sredini terena i većih prilika nije bilo, što je u potpunosti odgovaralo gostima. U posljednjim trenucima meča golman Aljkanović je igrao rukom van kaznenog prostora i tako dobio crveni karton.

Ostalo je 1:2 tako da je Široki vezao dvije pobjede i vratio se u sigurniju zonu s 19 bodova. Radnik je ostao posljednji sa sedam osvojenih bodova.

Rezultat i strijelci:

Radnik - Široki Brijeg 1:2 (Šarić 57' / Ćavar 12', Brekalo 27')

Tabela:

Standings provided by SofaScore LiveScore