Premijer liga BiH
204

Tok utakmice / Široki Brijeg - Željezničar 0:1

K. H.
Foto: F. K./Klix.ba
Foto: F. K./Klix.ba
Na stadionu Pecara igra se jedan od derbija 7. kola Premijer lige BiH između Širokog Brijega i Željezničara, a tekstualni prijenos utakmice možete pratiti na portalu Klix.ba.

Kraj utakmice

Široki Brijeg - Željezničar 0:1 (Mujezinović)

90+5' - Dobar napad Širokog Brijega, Alispahić izbija u korner.

90+4' - Sreća za Široki Brijeg. Štilić je šutirao, lopta odlazi malo pored gola.

90+3' - Stanić je dobio žuti karton, Štilić će imati šansu iz slobodnog udarca.

90' - Široki Brijeg pokušava, ali ne može napraviti pravu akciju ispred gola Željezničara. Njihovi napadi većinom završavaju na sredini terena. Igrat će se još pet minuta sudijske nadoknade.

87' - Stevanović je probio po desnoj strani, centrirao, ali Štilić iz voleja ne pogađa.

86' - Marić centrira, Fejzić sigurno hvata loptu. Žestok pritisak igrača Širokog Brijega koji pokušavaju doći do jednog boda.

82' - Domaći igrači su sada odbili izbaciti loptu u aut nakon što je Mujezinović dobio udarac u glavu, a u nastavku napada Kosorić je spasio svoj gol i izbacio loptu u korner. Nakon prekida, nije bilo opasnosti po gol Fejzića.

78' - Velika prilika za Široki Brijeg! Fejzić je loše istrčao, lopta ga je preletjela i došla na glavu Jovića, no on se nije snašao i šutirao je pored gola.

74' - Pervan je pokušao direktno iz slobodnog udarca, ali lopta odlazi preko gola Fejzića.

72' - Gooooooooooool! Željo vodi 1:0. Strijelac pogotka je sjajni Mustafa Mujezinović koji je strašnim udarcem sa 25 metara pogodio.

70' - Šehić je probio po lijevoj strani, ali golman Širokog Brijega hvata njegov centaršut. Na drugoj strani uzvratio je Jović, no i njegov centaršut je bio loš.

64' - Promašaj! Golman Miškić je odbranio loš udarac Lendrića, zaista je čudno što Štilić nije preuzeo odgovornost.

62' - Penal za Željezničar! Miškić je udario Mujezinovića, a sudija Sivac pokazuje na bijelu tačku. Šutirat će Ivan Lendrić. U međuvremenu je Nenad Džidić zbog prigovora s klupe Širokog Brijega dobio crveni karton.

58' - Željezničar nešto bolji u drugom poluvremenu.

55' - Puno grešaka na obje strane, posebno na sredini terena. Prvu izmjenu pravi Amar Osim, umjesto Luke Juričića na terenu je Ivan Lendrić.

53' - Željezničar je sada opasno zaprijetio, Sadiković je lijepo pronašao Jurčića, ali napadač gostiju nije primio loptu i ona mu je u ključnom trenutku pobjegla.

51' - Odličan napad Širokog Brijega, domaći su imali višak u završnici jer su četiri domaća igrača išla protiv trojice Željenih, no nisu se najbolje snašli i propala je ova situacija.

50' - Štilić je opasno centrirao iz slobodnog udarca, ali je Miletić bio u nedozvoljenoj poziciji. Bez pravih prilika u drugom poluvremenu.

48' - Cipetić je probio po desnoj strani, ali odbrana Željezničara izbija loptu. U nastavku napada, domaći tim je izborio korner. Pervan centrira, no bez opasnosti po gol Fejzića.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme na Pecari, s centra su krenuli igrači Željezničara.

Prvo poluvrijeme

Široki Brijeg - Željezničar 0:0

45+1' - Gužva u petercu Željezničara, Juričić spašava Plave i izbija loptu. U nastavku akcije, Jurilj je šutirao, Miletić glavom blokira udarac. Domaći tim je bio opasan i nakon posljednjeg kornera, ali nisu postigli gol.

42' - Nova šansa za Široki Brijeg, Fejzić u posljednji trenutak spašava Plave.

38' - Željezničar pokušava preko Blaževića na desnoj strani, jako loše...

35' - Nastavljaju se napadi domaćeg tima, Ikić je sada šutirao pored gola. Može se reći da je Široki Brijeg zaslužio vodstvo.

33' - Dobra kombinacija domaćih igrača, Begić je sada šutirao, što je šesti pokušaj Širokog Brijega, ali lopta odlazi preko gola. S druge strane, Željo je samo jednom pokušao ugroziti gol Širokog.

30' - Široki Brijeg je opet napravio pritisak prema golu Plavih, Pervan je nakon jedne situacije ostao sam na šutu na 25 metara, ali lopta odlazi daleko preko gola.

27' - Mujezinović je izgubio loptu na nezgodnoj poziciji, Ćorić šutira, ali lopta odlazi pored gola.

23' - Nogometaši Slobode pobijedili su u gostima u okviru 7. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine ekipu Krupe rezultatom 3:2.

23' - Nema pogodaka ne Pecari nakon prvog dijela prvog poluvremena, igra se dobro i s jedne i s druge strane, no mreže još uvijek miruju.

19' - Cipetić je probio po desnoj strani, šutirao, ali Fejzić brani udarac koji je išao u njegov donji ugao i zaustavlja loptu.

18' - Hajdarević je sjajno uposlio Štilića, ovaj pokušava pronaći Jurčića, no napadač Željezničara nije se dobro postavio u petercu Širokog Brijega. Nakon kornera, Štilić je pronašao Blaževića, a njegov udarac odlazi pored gola.

14' - Željo je pokušao preko desne strane, no centaršut Blaževića nije najbolje zahvatio Jurčić.

10' - Velika šansa za Široki Brijeg! Ikić je bez ikakvih problema izbacio loše postavljenog Kosorića iz igre, dodao do Ćorića koji je promašio prazan gol, no svakako je bio u offsideu. Mogao je Ikić puno bolje reagovati u ovoj situaciji jer je imao, čini se, boljih opcija.

9' - Željezničar se oslobodio početnog pritiska domaćih i prvi put zaprijetio prema golu Širokog Brijega, no nisu šutirali prema golu.

5' - Novi dobar napad Širokog Brijega, ovaj put preko desne strane, ali Cipetić nije najbolje centirao loptu. Puno bolja igra domaćeg tima na početku.

4' - Dva opasna slobodna udarca za Široki Brijeg, ali je Pervan prvi put loše centrirao, a zatim i šutirao.

2' - Opasan napad Širokog Brijega po lijevoj strani, Jurilj je čekao centaršut na drugoj stativi, ali je lopte zahvatio loptu.

1' - Počeo je meč na Pecari. S centra su krenuli igrači Širokog Brijega.

17:55 - Igrači su na terenu, meč počinje za pet minuta.

17:50 - Ermin Sivac iz Zenice je glavni sudija današnjeg meča.

17:45 - Širokobriježani se žele iskupiti za poraz u Tuzli od Slobode u prošlom kolu rezultatom 3:0 i vratiti se u sam vrh prvenstvene tabele, dok Željezničar traži iskupljene zbog poraza od Mladosti na Grbavici te ispadanja iz Evropske lige.

Eventualna pobjeda bi Plavima sigurno donijela prvu poziciju na tabeli koju trenutno drži gradski rival Sarajevo s 14 bodova. Treba reći da Željo danas igra šestu ovosezonsku prvenstvenu utakmicu jer ima susret manje, baš kao što je slučaj sa Sarajevom.

U Širokom Brijegu očekuju dobru igru i pobjedu, dok su s Grbavice stizale umjerene izjave, posebno zbog odigrane evropske utakmice u Izraelu i umora igrača.

17:25 - Na klupi Željezničara je Ermin Zec, jedan od najboljih igrača kluba s Grbavice koji od dolaska u redove Plavih zbog povrede nije imao priliku da se previše puta predstavi navijačima. Njegov povratak na teren svakako bi trebao biti veliko pojačanje za tim Amara Osima, pod uslovom da je spreman pomoći saigračima na terenu. Također, na klupi je i novo pojačanje Vedran Vrhovac.

[FBPOST]https://www.facebook.com/fkzeljeznicar/photos/a.354383791310042/3219826971432362/[/FBPOST]

17:18 - Široki Brijeg današnji meč počinje u sastavu: Miškić, Cipetić, Obšivać, Ćorić, Jurilj, Marić, Stanić, Begić, Matić, Ikić, Pervan.

Osim je na teren poslao sljedeći sastav: Fejzić, Stevanović, Hajdarević, Kosorić, Miletić, Mujezinović, Juričić, Štilić, Sadiković, Blažević, Šehić.

Za domaći tim, kao što se može vidjeti, igrat će novopečeni bh. reprezentativac Branimir Cipetić, dok je Osim na teren poslao sličan tim kao iz Izraela gdje su Plavi doživjeli poraz od Maccabija rezultatom 3:1, s tim da je u napadu mjesto zauzeo Luka Juričić umjesto Ivana Lendrića.

Također, na desnom krilu opet će igrati desni bek Ante Blažević, a umjesto Mladena Veselinovića na krilnoj poziciji igrat će najbolji strijelac Plavih Mustafa Mujezinović. Semir Štilić igra na poziciji ofanzivnog veznjaka, a u prvoj postavi je i Damir Sadiković. Opet, na golu Plavih je Irfan Fejzić.

17:15 - Poštovani čitatelji portala Klix.ba, dobrodošli na tekstualni prijenos utakmice 7. kola Premijer lige BiH između NK Široki Brijeg i FK Željezničar. Susret se igra s početkom u 18 sati na stadionu Pecara.