Ljepotica kola
1

Sjajni Radnik u utakmici sa sedam golova pobijedio Velež, najveći su hit prvenstva

H. H.
Slavlje nogometaša Radnika nakon gola (Foto: Screenshot)
Slavlje nogometaša Radnika nakon gola (Foto: Screenshot)
Nogometaši Radnika savladali su Velež rezultatom 4:3 u okviru 4. kola Wwin lige čime su nastavili sa sjajnim partijama na početku sezone.

U utakmici punoj preokreta, Bijeljinici su stigli do sedmog boda iz tri odigrana susreta, dok je Velež ostao na tri boda iz isto toliko susreta.

Domaćini su stigli u rano vodstvo golom Pantelića u 4. minuti, da bi Rođeni brzo uspostavili ravnotežu na terenu i golovima Lauša u 12. i Halilovića u 17. stigli do preokreta za 2:1.

Igrala se sudijska nadoknada prvog poluvremena kada je, nakon gužve pred golom Rođenih, Mehanović iz okreta posigao krasan pogodak iz voleja za 2:2.

Samo što je počelo drugo poluvrijeme dosuđen je penal za Radnik. Nakon konsultacija sa VAR sobom glavni sudija večerašnje utakmice Dragan Todić dosudio je najstrožiju kaznu, a sa bijele tačke pogodio je Krajišnik za 3:2.

Radnik je nadomak pobjede došao u 69. minuti. Nakon centaršuta sa desne strane stoper domaćih Andrija Janjić bio je najviši u skoku i pogodio je za 4:2.

Velež je do kraja bacio sve karte u napad, ali su samo uspjeli uspjeli ublažiti poraz preko Haskića u 81. minuti za konačnih 4:3.

Radnik će u narednom kolu gostvati Sarajevu, dok je Velež domaćin Igmanu.

Rezultat i strijelci:

Radnik - Velež 4:3 (Pantelić 4', Mehanović 45', Krajišnik 55' pen., Janjić 69' / Lauš 12', Halilović 17', Haskić 81')

Tabela: