Iznenadio je sve
41

Sjećate li se najvećeg promašaja u historiji Liverpoola? Potpisao je za četvrtoligaša Bordeaux

D. P.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Nekada jedan od najboljih napadača engleskog nogometa Andy Carroll danas je četvrtoligaš. Potpisao je ugovor s posrnulim francuskim velikanom Bordeauxom, gdje će nastupati do kraja sezone.

Andy Carroll (35) danas je veteran koji nije ostvario ni djelić onoga što se očekivalo. Na vrhuncu je bio 2011. godine kada ga je Liverpool platio više od 40 miliona eura, što je tada bio jedan od rekordnih transfera.

Međutim, ne postoji navijač Liverpoola koji smatra neki drugi posao najvećim promašajem kluba od kupovine upravo Carrolla. S Anfielda je odlazio na pousudbe, a onda su ga Redsi prodali nakon dvije godine West Hamu za samo 17 miliona eura.

Tavorio je po klubovima Premier lige i Championshipa, da bi se prošle godine upustio u zanimljivu avanturu i potpisao za francuski Amiens. Nakon godinu dana, odlučio je nazadovati i sve iznenaditi potpisom za četvrtoligaša Bordeaux.

Posrnuli velikan Bordeaux izbačen je u četvrti rang francuskog nogometa i krenut će putem oporavka, a tu će imati na raspolaganju nekadašnju zvijezdu engleskog nogometa.

"Njegova visina i talent za postizanje golova te borbeni duh sigurno će nam pomoći ove sezone. Jedva čekamo da ga vidimo na terenu", saopćili su Girondinci.

Carroll je dogurao i do reprezentacije Engleske u slavnim danima, a na devet nastupa postigao je dva pogotka.