Pogledajte novi cirkus
40

Skandal i na susretu juniorske Premijer lige: Sudija Jelić ukrao pobjedu Zrinjskom protiv Borca

E. B.
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot
Suđenje je posljednjih sedmica u posebnom fokusu u finišu Premijer lige Bosne i Hercegovine. Griješi se, ili "griješi" na sve strane, te je jasno da konačni izgled tabele neće predstavljati realni omjer snaga.

No, da sudije ne prave lakrdije samo u Premijer ligi mogli smo se uvjeriti proteklog vikenda u omladinskom nogometu.

U Mostaru se igrala utakmica 21. kola Premijer lige BiH za juniore između Zrinjskog i Borca, a glavni arbitar Frano Jelić je ukrao pobjedu domaćoj ekipi poništivši čist pogodak.

Luka Tustonja je izveo indirektan slobodan udarac, a Antonio Prskalo je silovitim udarcem matirao golmana banjalučkog kluba Đorđa Vojvodića.

Jelić je krenuo pokazati na centar, no u posljednji trenutak se predomislio i poništio pogodak iz samo njemu znanih razloga.

Susret je završen rezultatom 0:0, te je Zrinjski ostao bez dva boda koja bi mostarsku ekipu ostavila u utrci sa prvoplasiranim Sarajevom.

Sada je razlika između Bordo tima i Plemića četiri boda pet kola prije kraja, te će se trebati desiti pravo čudo da mostarska ekipa osvoji titulu prvaka i u juniorskoj konkurenciji. Borac je treći sa osam bodova manje od Zrinjskog.

Samo nekoliko dana nakon što je pomogao juniorima Borca da izbjegnu poraz u Mostaru, Jelić će biti dio sudijske ekipe na utakmici seniora banjalučke ekipe.

On će sutra biti četvrti sudija na duelu 28. kola Premijer lige BiH između Borca i Željezničara.