Igrač Valencije
23

Skandal u Španiji: Poznati nogometaš završio u zatvoru zbog seksualnog napada

N. M.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Veliki skandal potresao je danas Španiju nakon što je uhapšen poznati nogometaš Rafa Mir, aktuelni član Valencije, ekipe za koju igra kao posuđeni igrač Seville.

Mir je proveo proteklu noć u ćeliji nakon što je uhapšen zbog sumnje na seksualni napad na dvije ženske osobe u svojoj privatnoj kući.

S Mirom je uhapšen i jedan od njegovih prijatelja, a žrtve su podnijele prijavu nakon što im je bila potrebna ljekarska pomoć.

Mir je već dao izjavu tužiteljima, a u srijedu će biti izveden pred sud kako bi se odredili dalji koraci koji će biti učinjeni prema njemu.

Prema priči iz raznih izvora, događaj se dogodio u ranim jutarnjim satima sa subote na nedjelju, kad je nogometaš organizovao privatnu zabavu u svojoj kući, u gradu u blizini Valencije.

Mundo Deportivo javio je da su i komšije pozvale policiju nakon što su čule da se nešto čudno dešava u kući Rafe Mira.

iz nogometnog kluba Valencia nisu željeli komentarisati slučaj, upravo zato što je u fazi istrage, ali je klub i izdao službeno saopćenje.

"U vezi s medijskim napisima koji su se pojavili u vezi s hapšenjem igrača Valencije Rafe Mira, klub je svjestan navedenog slučaja i, u nedostatku detalja o tome, zasad može samo izjaviti da će sarađivati ​​u svemu što pravda bude zahtijevala", poručili su iz Valencije.

Mir je do kraja sezone trebao biti na posudbi u Valenciji, a ljubitelji nogometa pamte ga i po njegovim nastupima u engleskom Premiershipu, gdje je nosio dresove Wolvesa i Nottingham Foresta.

Prije tri godine je ostvario 16 miliona eura vrijedan transfer iz Wolvesa u Sevillu, a u to vrijeme je bio i član olimpijske reprezentacije Španije u na Olimpijskim igrama u Tokiju. Za mladu reprezentaciju Furije je odigrao 10 utakmica, a prošao je čuvenu Barceloninu školu La Masiju.