Greškom izvukli City
18

Skandal u žrijebu parova engleskog Liga kupa, navijači Newcastlea ogorčeni zbog greške s brojevima

D. P.
Pogrešno numerisanje utjecalo je na žrijeb (Foto: Screenshot)
Pogrešno numerisanje utjecalo je na žrijeb (Foto: Screenshot)
Žrijeb parova engleskog Liga kupa obavljen je sinoć, a navijači Newcastlea uočili su veliku grešku koja je imala utjecaj na njihovog narednog protivnika.

Kako to tradicija nalaže, klubovi su u žrijebu numerisani abecednim redom. Izvlače se brojevi od 1 do 32, koji su poredani po abecedi, no čelnici takmičenja napravili su ozbiljan propust i zamijenili su dva tima.

To su Newcastle i Norwich. Umjesto da bude broj 19, Newcastle je stavljen po abecedi iza Norwicha i bio je broj 20. Pod tim rednim brojem izvučen je najteži mogući protivnik, prvak Evrope Manchester City.

S druge strane, Norwich je s kuglicom broj 19 dobio Fulhama za rivala. Ogromna razlika u snazi protivnika, zbog koje navijači Newcastlea s pravom prigovaraju.

Fanovi ovog slavnog kluba sa sjevera Engleske pozivaju da se žrijeb parova ponovi, a da li će se to dogoditi, ostaje da se vidi. Do sada se Nogometna asocijacija (FA) nije oglašavala o ovom velikom propustu.

Inače, utakmice trećeg kola Liga kupa igrat će se u sedmici koja počinje 25. septembra. Termini utakmica još uvijek nisu objavljeni.