Stameni štoper
20

Slavljenik Radeljić pred duel s Nizozemcima: Nešto ćemo se i mi pitati, imaju dosta mana

N. M.
Radeljić na treningu Zmajeva (Foto: NS BiH)
Radeljić na treningu Zmajeva (Foto: NS BiH)
Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine sprema se za početak nove sezone Lige nacija, koju će otvoriti gostovanjem Nizozemskoj u Eindhovenu u subotu.

Danas je među Zmajevima i jedan slavljenik, a radi se o Stjepanu Radeljiću koji slavi 27. rođendan.

Radeljić je novo ime među Zmajevima budući da mu je ovo tek drugo okupljanje, nakon onog junskog tokom kojeg je debitovao za BiH protiv Engleske.

Sada se s ekipom koju vodi Sergej Barbarez sprema za duel s Nizozemskom.

"Tu smo već četvrti dan i zasad sve ide super. Svi su momci tu, spremni za rad i ove dvije utakmice koje nam slijede. Stručni štab nam je zadao jak ritam, dobro se trenira i spremni dočekujemo utakmice", rekao je Radeljić.

"U subotu igramo protiv Nizozemske. Sigurno jedna od jačih reprezentacija u novije vrijeme i očekuje nas teška utakmica. Sigurno će se i nas nešto pitati u ovoj utakmici", dodao je štoper hrvatske Rijeke.

Zadovoljan je Radeljić odnosom s drugim reprezentativcima, a uvjeren je da je ekipa značajno jača nego što je to bio slučaj u junu, kada smo pretrpjeli poraze od Engleske i Italije.

"Ovo mi je drugo okupljanje, prvo je prošlo isto odlično, a ovo sada još bolje. Mogu samo da se zahvalim svima što sam tu. Jako sam sretan, tu je dosta novih igrača i sigurno smo puno jači nego tada. To se vidi na treninzima, analizirat ćemo Nizozemce, vidjeti njihove slabosti, a mana sigurno imaju puno. Pokušat ćemo to iskomunicirati i iskoristiti", zaključio je Radeljić.

Zmajevi Nizozemskoj gostuju u subotu od 20:45, a satnica je ista za gostovanje Mađarskoj u utorak u Budimpešti. Prijenosi utakmica su na BHT1.