Uspješan projekt
49

Slijepi dječak iz Venecuele se na sjajan način uključio u ludilo skupljanja sličica SP-a

N. K.
Sebastian Filoramo (Foto: Reuters)
Sebastian Filoramo (Foto: Reuters)
Slijepi 12-godišnji nogometni navijač iz Venecuele pronašao je način da učestvuje u ludilu skupljanja sličica Svjetskog prvenstva u nogometu dodavši im Brailleevo pismo.

Sebastian Filoramo, iz zapadnog grada Barquisimeto, započeo je inicijativu uz potporu svojih roditelja i učiteljice iz škole prije nekoliko mjeseci kupnjom i označavanjem sličica albuma Brailleevom mašinom.

"Moj tata je genije, on misli na sve. Rekao mi je: 'Želiš li popuniti album? Onda ga idemo adaptirati", rekao je za Reuters Filoramo koji je kao beba izgubio vid.

Dok je prilagođavao kolekcionarske sličice, Filoramo je rekao da je također koristio prozirni ljepljivi papir za ispisivanje imena i brojeva na Brailleevom pismu, a zatim mu je otac pomogao s ljepilom na ivicama kvadrata kako bi ga naveo da stavi kartice igrača u album.

[TWITTER]1590733135423057920[/TWITTER]

Za kompletiranje albuma za Svjetsko nogometno prvenstvo u Kataru, koje počinje 20. novembra, potrebno je oko 600 sličica.

"Sebastian uvijek dolazi s briljantnim idejama. Pristala sam mu pomoći, ali sam mu rekla da prvo moramo završiti zadaću", našalila se Yohelis Nelo, dječakova učiteljica koja mu je pomogla označiti sličice.

Filoramo, koji nosi argentinski nacionalni nogometni dres, rekao je da ima još mnogo sličica za provjeriti.

Njegov najuzbudljiviji trenutak kao kolekcionara do sada je bio kada je konačno u paketu pronašao sličicu argentinskog igrača Lionela Messija.