Legenda bh. lige
145

Sloboda u klub dovela Zajku Zebu, predstavili su ga kao veliko pojačanje i uz čuveni gol sa centra

D. P.
Foto: FK Sloboda
Foto: FK Sloboda
Nekada proslavljeni bosanskohercegovački nogometaš Zajko Zeba novi je sportski direktor tuzlanske Slobode, koja se priprema za povratničku sezonu u elitnom rangu bh. nogometa.

Sloboda je prošle godine osvojila titulu u Prvoj ligi FBiH i tako se ekspresno vratila u najelitniji rang domaćeg nogometa, no u klubu su svjesni da su pojačanja i više nego neophodna ukoliko ne žele ponovo put nižeg ranga.

Tuzlaci su tako vrlo angažovano krenuli u dovođenje pojačanja, pa su posljednjih dana predstavljeni Aldin Hrvanović, Dražen Dubačkić, Kemal Osmanković i Nihad Šero, dok su neki nogometaši produžili saradnju i ostali na Tušnju.

Danas je predstavljeno još jedno pojačanje, ali ovoga puta ne na terenu, već na važnoj poziciji sportskog direktora. U pitanju je Zajko Zeba, čovjek koji je ostavio dubok trag u bh. nogometu kao igrač.

Tuzlaci su ga danas predstavili zanimljivim snimkom u kojem su se prisjetili jednog od najljepših pogodaka u historiji domaćeg nogometa. Postigao ga je upravo Zeba u dresu Slobode protiv Zrinjskog, a tom prilikom mrežu rivala pogodio je sa centra.

"FK Sloboda Tuzla s ponosom predstavlja našeg novog sportskog direktora, Zajku Zebu. Zajko Zeba, bosanskohercegovački fudbaler sa bogatom karijerom, gradio je karijeru u mnogim klubovima, a dio karijere proveo je i na našem stadionu Tušanj. Sada se vraća u crveno-crni dres, ali u novoj ulozi sportskog direktora. FK Sloboda Tuzla pred početak sezone gradi ekipu koja će biti konkurentna u Wwin ligi BiH, a vjerujemo da će Zebino iskustvo i stručnost uveliko doprinijeti ostvarenju naših ciljeva", navodi se u saopćenju tuzlanskog kluba.

Što se tiče karijere, Zeba je okačio kopačke o klin 2021. godine u dresu konjičkog Igmana. Upravo tu je imao prvi put dodira s pozicijom sportskog direktora koju je obavljao od ljeta 2021. do početka 2024. godine.