Prvenstvo BiH
42

Sloga velikom pobjedom došla nadomak sigurne zone i gurnula GOŠK u još težu poziciju

D. P.
Foto: Arhiv/FK Sloga
Foto: Arhiv/FK Sloga
Nogometaši Sloge Meridian upisali su vrijednu pobjedu u utakmicama za koje se kažu da vrijede "šest bodova" savladavši GOŠK iz Gabele rezultatom 2:0.

Duel su ekipe dočekale na 10. i 11. poziciji na tabeli Wwin lige Bosne i Hercegovine, a na kraju se raduju domaći osvajanju vrlo bitnih bodova.

U drugoj fazi prvog poluvremena domaći tim je sve riješio. Prvo je Dejan Popara u 27. minuti doveo Slogu u vodstvo, da bi stvari riješio Slobodan Đekić u posljednjim trenucima prvog poluvremena.

Nastavak donosi ofanzivu GOŠK-a koja se nije isplatila. Najbolju šansu 15 minuta prije kraja utakmice propustio je Gabrijel Čoko koji je izašao sam pred domaćeg golmana, ali mu je udarac odbranio Bojan Pavlović.

Do kraja utakmice sloga je imala dvije veoma dobre šanse da jošđ ubjedljivije savlada goste, ali nisu bili precizni, pa je ostalo 2:0.

Sloga je ovom pobjedom došla do 12 bodova i nadomak izlaska iz zone ispadanja, dok je GOŠK ostao u katastrofalnoj situaciji sa samo četiri boda, čak devet manje u odnosu na sigurnu zonu.

Rezultat i strijelci:

Sloga - GOŠK 2:0 (Popara 27', Đekić 45')

Tabela: