Divan ambijent
856

Slovake dočekao pakao na Koševu: Pogledajte kakvu su atmosferu napravili navijači Sarajeva

D. P.
Fantastična atmosfera na Koševu (Foto: T. S./Klix.ba)
(Foto: T. S./Klix.ba)
Nogometaši Sarajeva od 21 sat igraju prvu utakmicu drugog kruga kvalifikacija za Konferencijsku ligu protiv slovačkog Spartaka iz Trnave, a duel na Koševu privukao je pažnju velikog broja gledalaca.

Bordo tim je u prvom kolu bio bolji od Aktobea nakon izvođenja jedanaesteraca, a ta utakmica na Koševu bila je najgledanija od svih u Konferencijskoj ligi jer je na tribinama stadiona Asim Ferhatović Hase bilo više od 21.600 gledalaca.

Sličnu situaciju imamo i večeras kada je na Koševo stigla ekipa Spartaka iz Trnave. Još uvijek nema zvaničnih podataka o posjeti na najvećem bh. stadionu večeras, ali se čini da je još više navijača stiglo na tribine u odnosu na prošli meč.

Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba

Od prvog minuta atmosfera na Koševu je zaista paklena i gostujućim nogometašima bit će teško igrati u takvim uslovima. Utakmica je otvorena izvođenjem nezvanične himne navijača Sarajeva "Mi smo divovi", koju je pjevao cijeli stadion.

Kada su u pitanju gostujući igrači, i oni će imati podršku svojih fanova. Između 150 i 200 navijača iz Slovačke stigao je na stadion Asim Ferhatović Hase i pokušat će pružiti svojim miljenicima kakvu-takvu podršku.

Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba

Podsjetimo, pobjednik dvomeča Sarajevo - Spartak u trećem pretkolu Konferencijske lige trebao bi igrati protiv Wisle iz Krakowa koja je danas poražena na svom terenu od Rapida iz Beča.