Izuzetna čast
173

Smail Prevljak povodom 642. godišnjice od prvog pomena Konjica otkrio zastavu ovog grada

E. K.
Nogometni reprezentativac Bosne i Hercegovine Smail Prevljak u povodu obilježavanja 642. godišnjice od prvog pomena Konjica u pisanim dokumentima, svečano je otkrio zastavu ovog grada.

Istakao je da mu je to izuzetna čast te da je zahvalan gradu i gradonačelniku što na ovaj način može biti dio obilježavanja dana grada.

"Pripala mi je izuzetna čast da otkrijem zastavu grada Konjica i sretan sam i zahvalan gradu i gradonačelniku što na ovaj način mogu biti dio obilježavanja Dana grada Konjica. Konjic kontinuiranim ulaganjem u sportsku infrastrukturu stvara uslove koji sport i uslove za bavljenje sportom stavlja na jedan viši nivo što meizuzetno raduje. Kao neko ko je baveći se sportom odrastao u ovom gradu, mogu reći da, ukoliko uporedim to vrijeme sa današnjim, djeca i mladi imaju jako dobre uslove da napreduju i svaka čast gradu na tome", rekao je Prevljak te dodao:

"Čestitam kolegama iz Fudbalskog kluba Igman na ostanku u većem rangu takmičenja i želim im mnogo uspjeha u budućnosti. Naravno čestitam i svim sportistima i sportskim radnicima koji ostvaruju uspjehe, pronoseći dobar glas o našem Konjicu. Drago mi je da uslovi koji su stvoreni po pitanju sportske infastrukture u Konjic dovode mladu U21 nogometnu reprezentaciju Bosne i Hercegovine i Sjeverne Makedonije i žensku košarkašku reprezentaciju u uzrastu do 18 godina i veoma sam ponosan zbog toga. Sve navedeno dokazuje da je Konjic grad sporta i da se mnogo ulaže u sport".

Gradonačelnik Konjica Osman Ćatić je izrazio zahvalnost našem reprezentativcu što se odazvao njihovom pozivu.

"Zahvaljujem našem reprezentativcu Smailu Prevljaku, koji se odazvao na poziv Gradske uprave Konjic da na ovaj način upotpuni aktivnosti kojima obilježavamo Dan grada. Iako živi van Bosne i Hercegovine, često je u rodnom gradu i drago nam je da ga vežu snažne emocije za domovinu, grad u kojem je odrastao i klub u kojem je počeo da trenira", kazao je Ćatić.