Liga prvaka
0

Šou kakav smo zamišljali: Poluvrijeme Barcelone i Bayerna donijelo čak četiri gola

D. P.
Raphinha briljira u prvom dijelu (Foto: EPA-EFE)
(Foto: EPA-EFE)
U toku je još sedam utakmica trećeg kola Lige prvaka, a potpuni fokus je na utakmici Barcelone i Bayerna gdje je rezultat nakon prvog poluvremena 3:1 za domaći tim.

Barcelona i Bayern znali su nam pružiti nezaboravne utakmice u Ligi prvaka, a ništa manje uzbudljivo nije ni večeras kada su se sastali u trećem kolu.

Katalonski gigant na najbolji mogući način otvorio je utakmicu pogotkom u prvoj minuti. Raphinha je iskoristio nesmotrenost gostujuće odbrane i pogodio mrežu Bavaraca.

Bayern je nakon toga zaigrao mnogo bolje i preko Harryja Kanea postigao dva gola. Ipak, prvi je poništen zbog milimetarskog ofsajda, a onda je drugi priznat u 18. minuti.

Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE

Dobra igra Bavaraca nije donijela potpuni preokret, a to je kaznio Robert Lewandowski golom u 36. minuti za novo vodstvo Barcelone. Pogodak nije slavio iz poštovanja prema svom bivšem klubu.

Do odlaska na odmor Barcelona je uspjela postići još jedan gol i to preko nezaustavljivog Raphinhe. Drugi gol je postigao u 45. minuti.

Do kraja utakmice ostalo je još 45 minuta i nema dileme da nas čeka prava zabava na kakvu smo i navikli kada se ova dva rivala sastanu u evropskim utakmicama.

Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE

Poluvrijeme je i na ostalim utakmicama, a izdvaja se vodstvo Liverpoola na gostovanju RB Leipzigu rezultatom 1:0, te duel našeg Amara Dedića sa svojim Salzburgom protiv Dinama u kojem nije bilo golova nakon prvih 45 minuta.