Plaćen 12 miliona
0

Španac napušta Manchester City bez ijednog nastupa: Guardiola i ne zna da su me doveli

H. H.
Porro je na Etihad stigao iz Girone 2019. godine za 12 milona eura (Foto: Goal.com)
Porro je na Etihad stigao iz Girone 2019. godine za 12 milona eura (Foto: Goal.com)
Mladi španski defanzivac Pedro Porro definitivno će napustiti Manchester City u narednim danima, te će potpisati za Sporting iz Lisabona. U dresu Građana nije zabilježio nijedan zvanični nastup, iako je plaćen čak 12 miliona eura.

Kako prenosi poznati portugalski list A Bola, lisabonski klub napredovao je u pregovorima s Građanima, te bi transfer trebao biti realizovan uz odštetu od 8,5 miliona eura.

Porro, koji će sa Sportingom potpisati ugovor do 2025. godine, pozdravio je odlazak s Etihada uz zanimljivu i pomalo komičnu opasku.

"Nikad nisam razgovarao s Pepom Guardiolom. Mislim da i ne zna da su me doveli", kazao je desni bek, koji je u engleski tim došao iz Girone 2019. godine za 12 miliona eura.

Istog ljeta posuđen je Valladolidu, gdje se nije naigrao, a prošle sezone bio je na posudbi u Sportingu s kojim je osvojio prvenstvo i Kup, te je bio jedan od najboljih igrača.

Sjajnim igrama privukao je pažnju i selektora Španije Luisa Enriquea koji ga je pozvao u reprezentaciju, te je u martu ove godine debitovao u kvalifikacionom meču Evropskog prvenstva protiv Gruzije.

Ipak, zbog povrede u finišu sezone otpao je sa spiska kandidata za Evropsko prvenstvo i ostao je bez nastupa na smotri najboljih selekcija Starog kontinenta na kojoj je Španija u polufinalu eliminisana od Italije nakon penala.