Misterija nogometnog čuda
7

Španiju i Real drma skandal: Koliko godina ima najskuplji tinejdžer svih vremena?

N. K.
Endrick (Foto: EPA-EFE)
Endrick (Foto: EPA-EFE)
Real Madrid i Španiju drma veliki skandal budući da se sumnja kako je najskuplji tinejdžer svih vremena Endrick stariji nego što mu rodni list pokazuje 17 godina.

Temu je pokrenuo bivši skaut Reala i specijalista za region Katalonije Manolo Romero, a o njoj pišu svi španski mediji uključujući i Marcu.

"Uvijek sam sumnjao na Endricka i da li su te godine tačne. Vjerovatno zato što je fizički djelovao jače. Uvijek se sjetim Radamela Falcaa koji je u Evropu došao stariji nego što su svi mislili", rekao je Romero za radio Cadena SER.

Podsjetimo, Falcau se piše da je rođen 1986. godine, ali je kasnije ustanovljeno da je dvije godine stariji, što je Kolumbijac demantovao.

Međutim, više izvora u njegovoj domovini pobilo je njegove navode, a sada kroz isto prolazi Endrick, momak rođen 2006. godine kojeg je kraljevski klub primijetio u dobi od samo 16 godina kada je igrao prve utakmice za najbolju ekipu Palmeirasa.

Iako je plaćen momentalno 35 miliona eura, transfer može narasti na čitavih 60 miliona kroz bonuse.

Realu bi se trebao pridružiti od ljeta naredne godine kada postane punoljetan, a do tada će da se kaliti u Palmeirasu za koji je dao 10 golova na 44 utakmice.