Serie A
68

Spezia šokirala očajni Inter, Džeko bez gola i u desetoj utakmici zaredom

N. K.
(Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Spezije pobijedili su na stadionu Alberto Picco u 26. kolu Serije A ekipu Intera rezultatom 2:1 te su tako prekinuli niz od sedam uzastopnih ligaških utakmica bez trijumfa.
Inter je dobro ušao u utakmicu i apsolutno je dominirao u prvom poluvremenu. Imali su 65 posto posjeda lopte, 16 udaraca ka domaćem golmanu i ogroman broj opasnih napada, ali do pogotka jednostavno nisu mogli.

Najbliži vodstvu bili su već u 13. minuti kada su imali penal, ali je golman Dragowski fenomalno odbranio udarac Martineza.

Na poluvremenu u redovima domaćih ulazi Daniel Maldini, sin legendarnog Paola koji se nalazi na posudbi iz Milana, a samo devet minuta kasnije postiže pogodak nakon asistencije Nzole.

Inter je potom krenuo još ofanzivnije po izjednačenje, ali rješenja nisu imali sve do sedam minuta prije kraja utakmice kada je Lukaku pogodio iz novog penala. Međutim, samo četiri minute kasnije dosuđen je novi penal, a ovaj put je Nzola iz udarca s bijele tačke postavio konačnih 2:1.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Edin Džeko u igru je ušao u 66. minuti, ali nije uspio pronaći put do mreže. Ovo je već deseta uzastopna utakmica u kojoj Edin nije postigao pogodak. Posljednji put je bio strijelac u derbiju s Milanom sredinom januara.

Inter se nalazi na drugom mjestu Serije A sa čak 15 bodova manje od lidera Napolija koji ima i utakmicu manje, dok je Spezia na 17. poziciji. U narednom kolu Inter dočekuje Juventus, dok će Spezia gostovati Sassuolu.

Rezultat i strijelci:

Spezia - Inter 2:1 (Maldini 55', Nzola pen. 87' - Lukaku pen. 83')

Tabela: