Prvi dan prodaje
515

Sprema se novi spektakl na Grbavici: Rasprodane dvije tribine i 60 posto ulaznica za Neftci

D. P.
Veliki redovi obilježili su današnji dan (Foto: Čitatelj)
Veliki redovi obilježili su današnji dan (Foto: Čitatelj)
Nakon prvog dana prodaje ulaznica za utakmicu Željezničara i Neftcija iz Bakua rasprodato je 60 posto kapaciteta stadiona Grbavica.
Željezničar je u prvom kolu Konferencijske lige izbacio Dinamo Minsk i u toj utakmici bio je spektakl na Grbavici, a nema sumnje da nas isto čeka i u drugom pretkolu kada u Sarajevu gostuje azerbejdžanski Neftci iz Bakua.

Da se Grbavica sprema za novi veliki spektakl, potvrda je prvog dana prodaje ulaznica. Od ranog jutra formirani su redovi od čak nekoliko stotina metara, a vjerni Željini navijači čekali su i po nekoliko sati da dođu do ulaznice za utakmicu.

Isplatilo im se čekanje, a FK Željezničar je večeras potvrdio da je čak 60 posto kapaciteta stadiona Grbavica rasprodato tokom prvog dana prodaje.

Također, iz FK Željezničar saopćili su da su dvije tribine već rasprodate, a to su Istok i Zapad. Sutra se nastavlja prodaja ulaznica za južnu i sjevernu tribinu.

"FK Željezničar zahvaljuje vjernim navijačima i članovima kluba na izuzetnom interesu za predstojeći spektakl protiv Neftcija. Istovremeno, naglašavamo da je klub razmatrao angažman agencije i opciju online kupovine ulaznica, ali u ovom trenutku tehnički nije bilo moguće osigurati da samo aktivni članovi Kluba imaju prednost prilikom online kupovine na što je utjecao i mali vremenski rok za pripremu. Naš prioritet su aktivni članovi, a uzimajući u obzir trenutnu infrastrukturu, to je jedini razlog zbog čega se prodaja ulaznica vršila u Shopu FK Željezničar", saopćeno je iz sarajevskog kluba.

Prodaja ulaznica nastavlja se sutra od 9:30 sati u Shopu FK Željezničar. Ulaznice i sutra mogu kupiti samo aktivni članovi Kluba.

Podsjetimo, utakmica Željezničar - Neftci na rasporedu je u četvrtak s početkom u 21 sat. Sedam dana kasnije igra se revanš duel u Bakuu.