"Puklo" s Piksijem
169

Srbija ostala bez kapitena! Dušan Tadić nakon kraha na Euru napustio reprezentaciju

D. P.
Tadić se posvađao sa selektorom (Foto: EPA-EFE)
Tadić se posvađao sa selektorom (Foto: EPA-EFE)
Prema pisanju srbijanskih medija večeras, kapiten nogometne reprezentacije Srbije Dušan Tadić odlučio je reći zbogom nacionalnom dresu, a sve je kulminiralo na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj.
Kako prenosi Telegraf, iskusni kapiten i playmaker reprezentacije Srbije Dušan Tadić odlučio se na radikalan potez, a to je da se oprosti od nacionalnog tima. Učinio je to nakon Evropskog prvenstva na kojem je Srbija u grupnoj fazi okončala nastup.

Da će se Tadić oprostiti od reprezentacije moglo se naslutiti i po scenama s Evropskog prvenstva. Nogometaš Fenerbahčea je konstantno prigovarao na taktiku selektora Dragana Stojkovića Piksija i s njim je imao svađe u svlačionici.

Srbijanski mediji dodaju da razlozi još uvijek nisu poznati, ali da se može naslutiti kako je "puklo" između Piksija i Tadića.

Kapiten Srbije i ključni igrač u kreaciji ofanzivnog dijela igre Srbije nije igrao od prve minute u dva od tri duela ove selekcije na Evropskom prvenstvu, u prvom kolu protiv Engleske te u posljednjem protiv Danske. Otvoreno je kritikovao Piksija zbog tih odluka.

Iako mu je 35 godina, Tadić je po važnosti jedan od ključnih igrača Srbije i sigurno bi još uvijek mogao mnogo toga dati, posebno jer tako prefinjenih playmakera u modernom nogometu i nema mnogo.

Igrač Fenerbahčea je za reprezentaciju Srbije odigrao 111 utakmica i postigao 23 gola. Član je tima od davne 2008. godine, a uskoro se očekuje i zvanična objava kojom bi potvrdio natpise o povlačenju iz reprezentacije.