Liga nacija
208

Srbija ostvarila veliku pobjedu, Švicarska pala u Leskovcu bez ispaljenog metka

N. K.
(Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Srbije pobijedili su u Leskovcu u trećem kolu Lige nacija selekciju Švicarske rezultatom 2:0 te su se tako vratili u igru za plasman u četvrtfinale takmičenja s jedne od dvije prve pozicije na tabeli grupe 4.

Obje selekcije su bile izuzetno oprezne u prvom poluvremenu te velikih prilika gotovo da nije bilo ni na jednoj strani.

I kada su svi očekivali da neće biti pogodaka prije odlaska na odmor, Srbija je povela u prvoj minuti sudijske nadoknade. Samardžić je ubacio iz kornera, a u gužvi se najbolje snašao Milenković te je na kraju Elvedi pogodio sam svoj gol. Tako je 1:0 bio rezultat prvog poluvremena.

Ovaj pogodak kao da je probudio igrače oba tima pa se u drugom poluvremenu igralo znatno bolje i ofanzivnije. Pogotovo se to odnosilo na goste koji su propustili nekoliko dobrih prilika. Srbija je ipak vodstvo udvostručila pola sata prije kraja meča kada je spektakularno pogodio Mitrović udarcem s ivice šesnaesterca.

Švicarska je najbolju šansu za barem počasni pogodak imala u 72. minuti, ali je sjajni Rajković uspješno odbranio penal Embolu. Ostalo je konačnih 2:0 za domaću selekciju.

U drugoj utakmici ove grupe Španija je sa 1:0 savladala Dansku.

Španija je prva na tabeli ove grupe sa sedam bodova, druga je Danska sa šest, Srbija ima četiri, dok je Švicarska bez bodova. U narednom kolu sastaju se Španija i Srbija te Švicarska i Danska.

Rezultati i strijelci:

Srbija - Švicarska 2:0 (Elvedi ag. 45+1', Mitrović 61')

Španija - Danska 1:0 (Zubimendi 79')

Tabela: