Prijateljske utakmice
253

Srbija poražena na startu priprema za EP, Barbarez i Spahić gledali "uspavanku" u Bologni

H. H.
Detalji s utakmice između Austrije i Srbije (Foto: EPA-EFE)
Detalji s utakmice između Austrije i Srbije (Foto: EPA-EFE)
Nogometna reprezentacija Srbije poražena je u prijateljskoj utakmici protiv Austrije u Beču rezultatom 2:1 u sklopu priprema za Evropsko prvenstvo u Njemačkoj, čime je nastavila sa slabim rezultatima u posljednje vrijeme.
Vrlo loše otvaranje utakmice koštalo je izabranike Dragana Stojkovića poraza. Austrija povela već u 10. minuti preko Wimmera, a samo tri minute kasnije Baumgartner je povisio na 2:0.

U 35. minuti Pavlović je smanjio na 2:1, ali Srbija do kraja nije mogla izbjeći poraz.

Naredni meč Srbija će odigrati 8. juna u Stockholmu protiv Švedske na oproštaju Zlatana Ibrahimovića.

Inače, EP će biti održano od 14. juna do 14. jula, a Srbija će igrati u grupi C protiv Engleske, Slovenije i Danske. Smotru najboljih evropskih selekcija otvaraju 16. juna duelom protiv Engleske.

Večeras je odigrano još nekoliko prijateljskih utakmica, a pogodaka nije bilo u duelu Italije i Turske (0:0) odigranom u Bologni, a koji su s tribina pratili selektor BiH Sergej Barbarez i direktor Emir Spahić, s obzirom da već u nedjelju u Empoliju igramo protiv Azzurra.

Portugal je na svom terenu pobijedio Finsku 4:2. Strijelci za domaće bili su Dias, Diogo Jota i dva puta Bruno Fernandes, dok su Finici u nastavu s dva gola Pukkija ublažili poraz.

U duelu Irske i Mađarske domaći su slavili 2:1 Idah je pogodio za prednost domaćih u 36. minuti, a poravnao je Lang samo četiri minute kasnije. U sudijskoj nadoknadi u 92. minuti Parrott je donio pobjedu Irskoj.