Kakva majstorija
54

Srbijanac iz Milana izveo savršenu panenku protiv Arsenala, golman "letio" do stative

D. P.
Lazetić je sjajno prevario golmana (Foto: Screenshot)
Lazetić je sjajno prevario golmana (Foto: Screenshot)
Nogometaši Arsenala rezultatom 2:1 savladali su Milan u prijateljskoj utakmici u Dubaiju, a tokom penal-serije vidjeli smo sjajnu "panenku".

Dubaiju se trenutno nalazi veliki broj evropskih timova koji igraju revijalni turnir u sklopu priprema za nastavak sezone, a ekipe nastupaju pretežno u kombinovanom sastavu jer su najveće zvijezde trenutno na Svjetskom prvenstvu.

Današnji okršaj Arsenala i Milana rezultirao je pobjedom Topnika rezultatom 2:1, a golove su postizali Martin Odegaard i Reece Nelson s jedne te Fikayo Tomori s druge strane.

Kako to nalažu nesvakidašnja pravila u Dubaiju, bez obzira na rezultat u 90 minuta, susret završava kroz penal-raspucavanje.

I tu su se bolje snašli igrači Arsenala te su bili bolji rezultatom 4:3, ali se nakon jedanaesteraca najviše priča o pogotku Marka Lazetića.

Mladi srbijanski napadač izveo je popularnu "panenku" i to je učinio na gotovo savršen način. Golman Arsenala Karl Hein bacio se skroz do stative i bio je daleko od lopte dok je ona ulazila u mrežu.