Čudesan preokret
138

Srušen je veliki rekord Džeke i Aguera nakon nevjerovatnog poduhvata Tottenhama

D. P.
Tottenham je preokrenuo duboko u nadoknadi (Foto: Twitter)
Tottenham je preokrenuo duboko u nadoknadi (Foto: Twitter)
Nogometaši Tottenhama sinoć su nevjerovatnom završnicom savladali Leicester na gostovanju rezultatom 3:2 i pobjeda će ostati upamćena po zanimljivom rekordu.

Tottenham je do isteka 95. minute imao zaostatak na King Power stadionu, jednom od najtežih gostovanja u Premier ligi, ali je uspio uz dva gola u dvije minute preokrenuti rezultat.

Oba pogotka za Spurse postigao je Steven Bergwijn, koji je neposredno prije toga ušao u igru, za vrijednu pobjedu ekipe Antonija Contea u borbi za Ligu prvaka.

Taj meč će ostati upamćen i po rekordu koji je tim iz Sjevernog Londona postigao, a radi se o najkasnijem preokretu u historiji Premier lige.

Dosadašnji rekord držao je Manchester City, a radi se o čuvenoj utakmici u kojoj su Edin Džeko i Sergio Aguero donijeli preokret protiv Queens Park Rangersa i titulu 2012. godine.

City je u toj utakmici zaostatak imao do 91. minute i 14. sekunde meča, a na kraju je slavio. Tottenham je sinoć imao zaostatak u 94. minuti i 52. sekundi, što znači da je postavljen novi rekord koji će teško ikada biti dostignut.