Derbi Lige prvaka
20

Šta je Arsenalov stoper Calafiori koristio usred utakmice i protivi li se UEFA-inim pravilima

D. P.
Predah za Calafiorija (Foto: Screenshot)
Predah za Calafiorija (Foto: Screenshot)
Defanzivac Arsenala Riccardo Calafiori privukao je pažnju u finišu utakmice protiv Paris Saint Germaina kada mu je saigrač Declan Rice dobacio suplement koji mu je pomogao da privede duel kraju.

Calafiori je odigrao sjajan meč u pobjedi svog Arsenala rezultatom 2:0 protiv PSG-a. Pobjedu Topnicima donijeli su golovi Kaija Havertza i Bukaya Sake iz prvog poluvremena susreta, a u nastavku su Parižani pokušali doći do povratka u igru, no to se nije dogodilo.

Upravo je Calafiori bio jedan od najzaslužnijih za to, a kako se mnogo "potrošio" tokom susreta, morao je uzeti kratak predah i osvježiti se usred utakmice.

Dok mu je sudija Slavko Vinčić pokazivao žuti karton, saigrač Declan Rice dobacio mu je određeno sredstvo kojim se regenerisao i skupio dodatnu snagu. Video je privukao mnogo pažnje, a u pitanju je vrlo jednostavno objašnjenje.

Radi se o sve popularnijem energetskom gelu koji daje instant rezultate za nogometaše u modernom sportu. Čim se iskoristi, daje trenutno povećanje energije i ono što je najvažnije, prema pravilima nije zabranjeno. Tačnije, uopće nema pravila o konzumaciji energetskih gelova.

Snimci su se brzo proširili društvenim mrežama, a fanovi i popularne nogometne stranice su se našalili da je u pitanju električna cigareta, jer su se režiseri prijenosa potrudili da se scena ne vidi na adekvatan način, pa je tako zabilježeni trenutak trajao veoma kratko.

Calafiori je nakon odličnog nastupa na Evropskom prvenstvu sebi osigurao transfer karijere i iz Bologne je prešao u Arsenal za 45 miliona eura. Nakon nešto težeg starta, sada se nametnuo u odlično rješenje u ekipi Mikela Artete.