Košmarna četiri dana
25

Šta radi Bruno Fernandes? Sumnja se na prljavi plan, dobija crvene iz utakmice u utakmicu

D. P.
Bruno je i sinoć isključen (Foto: Screenshot)
Bruno je i sinoć isključen (Foto: Screenshot)
Nogometaši Manchester Uniteda igraju veoma loše u posljednje vrijeme, klupa Erika Ten Haga se ljulja više nego ikada, a posebna priča je najveća zvijezda kluba i, kako bi trebalo biti, najbolji igrač Bruno Fernandes.

Umjesto da igrač njegovog kalibra bude prefinjen, zbog načina igre i vanserijskog talenta u kreaciji igre, Bruno Fernandes ne doprinosi dobrim rezultatima, a svijet nogometa je šokirao s dva crvena kartona u samo četiri dana.

Prvo je direktno isključen u porazu od Tottenhama za vikend (0:3), da bi sinoć dobio crveni karton i protiv Porta u utakmici drugog kola Evropske lige (3:3).

Manchester United je sinoć imao dva gola prednosti, ali je na kraju jedva izvukao bod golom Harryja Maguirea u sudijskoj nadoknadi utakmice.

Erik Ten Hag vjerovatno broji posljednje dane na klupi Manchester Uniteda, a pojedini engleski mediji i nogometne stranice išle su toliko daleko, da su optužile Brunu Fernandesa da dobija crvene kartone i ne igra dobro kako bi ubrzao smjenu trenera.

Portal Football365 išao je toliko daleko, da je pitao čitatelje "Vjeruju li da Bruno Fernandes radi na smjeni Erika Ten Haga", uz poruku: "To je sigurno jedno od objašnjenja za takve nastupe i crvene kartone".

Svjetsko je čudo kako je nizozemski trener i dalje na klupi Manchester Uniteda, ali uskoro bi i tome trebao doći kraj. Mnogo se imena pominje u javnosti, a koji bi ga mogli naslijediti na Old Traffordu, no među njima se izdvajaju dva interesantna imena - Italijani Massimiliano Allegri i Simone Inzaghi.