Nakon oproštajne poruke
57

Šta se desilo smrtno bolesnom Erikssonu: Doktori u suzama nakon što je doživio pet moždanih

D. P.
Foto: Amazon Prime Video
Foto: Amazon Prime Video
Legendarni trener Sven-Goran Eriksson jutros je potresao svijet oproštajnom porukom koju je poslao kroz novi dokumentarac "Sven" na Amazon Prime Videu.
Eriksson od januara boluje od terminalnog karcinoma gušterače, a u nekoliko navrata sam je priznao kako mu nije preostalo mnogo vremena za život.

Danas je mnogo pažnje privukao dokumentarac "Sven" u kojem legendarni švedski nogometni stručnjak šalje svojevrsnu oproštajnu poruku, no i ostali dijelovi dokumentarca su prilično interesantni. Fanove je najviše frapirao trenutak kada članovi njegove porodice otkrivaju šta se zapravo desilo.

Naime, Eriksson je doživio pet uzastopnih moždanih udara koji su rasplakali doktore. To su u dokumentarcu otkrili njegov sin Johan i kćerka Lina u potresnoj sceni u kojoj su se osvrnuli na trenutak kada im je saopćeno njegovo zdravstveno stanje.

"Imao sam 10 propuštenih poziva od svoje sestre koja mi je rekla da je tata u hitnoj. Nije u dobrom stanju. Kada su doktori u suzama, onda znate da to nije dobro - najgore moguće vijesti", rekao je sin Johan, a na sve se nadovezala kćerka Lina:

"Saznali smo da je imao pet moždanih udara i onda dođeš u stanje straha i panike", poručila je kćerka.

Podsjetimo, Eriksson je porukom rasplakao fanove širom svijeta.

"Imao sam dobar život. Mislim da se svi i dalje plašimo dana sopstvene smrt, ali i to je dio života. Moraš da naučiš da to prihvatiš. Nadam se da će na kraju ljudi reći – da, bio je dobar čovjek. Ali, naravno da to neće reći baš svi", kazao je Eriksson.

Eriksson je počeo trenersku karijeru daleke 1977. godine u švedskom Degerforsu, a na vrhuncu karijere je uspješno vodio Göteborg, Romu, Benficu i Lazio s kojim je osvojio osam trofeja, među kojima je i titula prvaka nakon 26 godina čekanja, te ga navijači rimskog kluba s pravom smatraju svojom legendom.

Također, bio je prvi stranac na klupi nogometne reprezentacije Engleske koju je vodio do tri uzastopna četvrtfinala na Svjetskom prvenstvu 2002., Euru 2004., te Svjetskom prvenstvu 2006. godine.