Danas ozvaničenje
12

Šta su dogovorili Conte i Tottenham: Italijanu pravo bogatstvo za relativno kratak ugovor

D. P.
Contea čeka 13 milona funti (Foto: Twitter)
Contea čeka 13 milona funti (Foto: Twitter)
Antonio Conte će danas biti predstavljen kao novi trener Tottenhama, a mediji u Engleskoj otkrili su kakav će ugovor Italijan potpisati sa nogometnim klubom iz Sjevernog Londona.

Jučer je na klupi Spursa otkaz dobio portugalski stručnjak Nuno Espirito Santo i od kluba se oprostio sa vrlo lošim procentom pobjeda u Premier ligi. Na njegovo mjesto dolazi Antonio Conte, slavni italijanski stručnjak kojeg čeka težak posao.

Italijan je sinoć kasno stigao u London i obavio razgovore s klupskim čelnicima. U kasnim satima je postignut i dogovor i Conte će danas biti predstavljen na klupi tima iz Sjevernog Londona.

Sportski direktor Fabio Paratici je s Conteom dogovorio ugovor na 18 mjeseci koji će naknadno biti produžen ukoliko budu obje strane zadovoljne saradnjom.

Dvije strane dogovorile su platu od 13 miliona funti koliko će pripasti Conteu. Ipak, navijače brine to što je ugovor potpisan na relativno kratak period i strahuju da nije u pitanju ozbiljniji projekt u najavi, već prolazno rješenje.

Kako je prenio ugledni novinar Fabrizio Romano, Conte će danas potpisati ugovor s jednim od najskupljih svjetskih klubova i tako ozvaničiti saradnju. Uskoro se očekuje i objava na zvaničnoj stranici Spursa.