Bez Luke Modrića
22

Stigao je i sastav Dortmunda: Ovo su početne postave za finale Lige prvaka

D. P.
Ancelotti se opredijelio za Courtoisa na golu (Foto: EPA-EFE)
Ancelotti se opredijelio za Courtoisa na golu (Foto: EPA-EFE)
Trener Real Madrida Carlo Ancelotti otkrio je početnu postavu za finale Lige prvaka dva i po sata prije početka utakmice.

Real Madrid tradicionalno objavi početni sastav za svaki važan meč znatno prije svog rivala, a tako je bilo i ovoga puta pa je Ancelotti otkrio početnih 11 neuporedivo prije rivala Edina Terzića na klupi Dortmunda.

Povratnik na gol je Thibaut Courtois, koji će tu biti umjesto Andrija Lunina. Ukrajinski golman je svojim bravuroznim odbranama doveo Real do finala Lige prvaka, ali će ga Courtois tu zamijeniti nakon što se oporavio u najvažnijoj utakmici sezone.

Stigao je i sastav Borussie Dortmund, a stručnjak porijeklom iz BiH Edin Terzić u posljednjoj utakmici ostavio je na klupi Marca Reusa. Ipak, jasno je da će slavni igrač Dortmunda dobiti šansu kasnije tokom utakmice.

Real Madrid: Courtois, Carvajal, Rudiger, Nacho, Mendy, Valverde, Camavinga, Kroos, Bellingham, Rodrygo i Vinicius.

Na klupi su: Lunin, Kepa, Militao, Alaba, Modrić, Joselu, Vazquez, Tchouameni, Ceballos, Garcia, Brahim Diaz i Arda Guller.

Borussia Dortmund: Kobel, Schlotterbeck, Hummels, Brandt, Maatsen, Ryerson, Emre Can, Adeyemi, Sabitzer, Sancho i Fullkrug.

Na klupi su: Meyer, Lotka, Ozcan, Nmecha, Haller, Reus, Wolf, Moukoko, Malen, Sule, Watjen i Bynoe-Gittens.

Utakmica finala Lige prvaka igra se s početkom u 21 sat, a možete ga pratiti u tekstualnom prijenosu na portalu Klix.ba.