Nesportsko ponašanje
45

Što mu je ovo trebalo? Ronaldo nakon pobjedonosnog gola provocirao golmana Češke

E. B.
Nogometaši Portugala su sinoć nakon preokreta savladali Češku rezultatom 2:1 u prvom kolu grupe F Evropskog prvenstva u Njemačkoj.

Česi su poveli u 62. minuti golom Lukaša Provoda, a sedam minuta kasnije Robin Hranač je postigao autogol za 1:1. Francisco Conceicao je u 90+2. minuti donio sva tri boda Portugalu, a nakon pobjedonosnog gola Cristiano Ronaldo je napravio nesportski potez.

Naime, dok je Coinceicao trčao ka korner zastavici sa saigračima kako bi proslavio pogodak, Ronaldo je zastao ispred golmana Češke Jindricha Staneka i provocirao ga.

Cristiano je gledao u Staneka koji je utučen sjedio na travi, te je stisnuo šaku i burno proslavljao Conceicaov pogodak.

I dok su mnogi osudili ovakvo ponašanje kapitena Portugala, portugalski navijači su opravdavali Ronaldov potez situacijom iz 87. minute.

Tada je Ronaldo šutirao glavom i pogodio stativu, a Diogo Jota je ubacio loptu u gol. Nakon primljenog pogotka Stanek je uzeo loptu u ruke i nije je želio dati Portugalcima, te je nastalo naguravanje u golu Češke.

Taj pogodak je poništen zbog malog ofsajda u kojem je bio Ronaldo, a on očito nije zaboravio Stanekovo nesportsko ponašanje, te je u 90+2. minuti dočekao priliku da mu uzvrati.