Imao samo 33 godine
1

Strašna tragedija potresla Njemačku: Stradao trener zaslužan za razvoj našeg Nike Kovača

D. P.
Foto: Nogometni savez Njemačke (DFB)
Foto: Nogometni savez Njemačke (DFB)
Velika tragedija potresla je njemački sport jer je smrtno stradao mladi nogometni stručnjak Helge Rashce (33) nakon teške saobraćajne nesreće.

Rasche, koji je dugo radio kao trener juniorskog tima bundesligaša Eintrachta iz Frankfurta, važio je za vrlo talentovanog trenera pred kojim je bila budućnost u elitnom seniorskom nogometu Njemačke.

Kako su prenijeli njemački mediji, nesreća se dogodila na autoputu nakon što je Rasche naletio na pijesak zbog građevinskih radova. Trener je izgubio kontrolu nad vozilom, udario u drvo i nažalost stradao na mjestu događaja.

"Teško smo pogođeni tragičnom smrću našeg trenera Helgea Raschea. Izgubio je život u teškoj saobraćajnoj nesreći u četvrtak. Naše misli i molitve su uz njegovu porodicu i prijatelje", naveli su iz Eintrachta.

Ovaj mladi stručnjak napredovao je iz godine u godinu. Bio je trener juniora Halleschera, a onda je napredovao do Frankfurta. Prošao je sve omladinske selekcije, stigao do juniora i pokucao na vrata seniorskog nogometa.

Rasche je vrlo bitan i za razvoj talentovanog reprezentativca BiH Nike Kovača. Upravo je kod Raschea Kovač stasavao i prešao iz kadeta u juniore, a onda ga je dugo vodio i u ovom uzrastu.

Kovač je, podsjetimo, jučer odigrao cijeli meč za U-21 reprezentaciju BiH protiv Austrije i poražen je na Grbavici rezultatom 2:0. Kovač je ovog ljeta prešao u italijanski Lecce.