Prerano završava karijeru
40

Strepnja u Real Madridu: David Alaba možda više nikada ne zaigra nogomet

N. M.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Šokantne vijesti danas su objavili španski mediji, koji pišu da postoji ozbiljna mogućnost da Davida Alabu (32) više nećemo gledati na nogometnim terenima.
Alaba se posljednjih desetak mjeseci oporavljao od povrede koljena i u decembru se trebao vratiti u akciju, ali zbog komplikacija pri oporavku bi mogao biti primoran da okači kopačke o klin!
Alaba je van terena već skoro cijelu godinu, pošto je u decembru 2023. doživio tešku povredu križnih ligamenata koljena, koja bi na kraju mogla značiti i prerani kraj njegove karijere.

"Postoji bojazan da se Alaba neće vratiti nogometu. Nakon svakog treninga osjeća jaku bol zato što mu je u koljenu istrošena hrskavica, zbog čega mu se kosti onda trljaju jedna o drugu", objavio je Radio Onda Cero.

Alaba je član Real Madrida od 2021. godine, kada je na Bernabeu stigao iz minhenskog Bayerna kao slobodan igrač, a od tada je za Kraljevski tim igrao na 102 utakmice, postigao 5 golova i upisao 9 asistencija.

Za reprezentaciju Austrije je Alaba upisao 105 nastupa uz 15 pogodaka.

U Realu i bez povrede Alabe vlada pravi haos zbog izostanaka ključnih igrača. Nedavno se povrijedio i Dani Carvajal, koji je već završio sezonu, a od ranije su van stroja i Eder Militao, Brahim Diaz, Dani Ceballos i Vinicius Junior.

Povrede su mučile i golmane Thibauta Courtoisa i Andreja Lunina.