Odigrano šest duela
68

Stupčanica se ubjedljivim trijumfom u derbiju izdvojila na vrhu Prve lige FBiH

D. P.
Foto: NK Stupčanica
Foto: NK Stupčanica
Odigrano je šest utakmica sedmog kola Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine, a ekipa Stupčanice slavila je u Olovu rezultatom 3:0 protiv TOŠK-a iz Tešnja.

Stupčanica i TOŠK ovaj derbi dočekali su poravnati na tabeli sa po 13 bodova. No, nakon današnje utakmice domaćin se u velikom stilu izdvojio i osamostalio na prvom mjestu.

Golova nije bilo do posljednjih dvadesetak minuta susreta. Kemal Mujarić je u 68. minuti otvorio mrežu protivnika, a do kraja utakmice pogađali su Jahja Bajrić i Munib Karahmetović za ubjedljiv trijumf Olovljana.

Kikseve u vrhu tabele iskoristila je Budućnost iz Banovića koja je kao gost savladala Bratstvo u Gračanici rezultatom 1:0 i tako skočila na drugo mjesto tabele. Jedini gol na utakmici postigao je Mahir Rahimić.

Domaće pobjede ostvarile su ekipe Zvijezde Gradačac nad Goraždem (2:1), kao i Tomislava nad Gradinom (3:1). Minimalnim rezultatom 1:0 Radnik je u Hadžićima bio bolji od Travnika, dok je jedini neriješen rezultat zabilježe u utakmici Radničkog i Jedinstva u Lukavcu (1:1).

Rezultati:

Bratstvo - Budućnost 0:1

Stupčanica - TOŠK 3:0

Radnički - Jedinstvo 1:1

Radnik - Travnik 1:0

Tomislav - Gradina 3:1

Zvijezda - Goražde 2:1

Tabela: