Prva liga Federacije BiH
53

Stupčanica zadržala stopostotni učinak, Čelik upisao vrijedna tri boda

E. K.
Čelik - Zvijezda (Foto: NK Čelik/Facebook)
Čelik - Zvijezda (Foto: NK Čelik/Facebook)
Odigrano je šest utakmica četvrtog kola Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine nakon kojeg je na vrhu i dalje ostala Stupčanica.

Sastav iz Olova je slavio na domaćem terenu protiv Tuzla Cityja rezultatom 2:0, a vodeći gol je postigao Tarik Haznadar u 54. minuti susreta da bi konačan rezultat postavio Dino Kalesić u 70. minuti.

Prvi pratioc Stupčanice, zenički Čelik je također upisao tri boda, pobijedili su Zvijezdu rezultatom 2:0, a oba gola za domaće su postigli gostujući nogometaši i to Mihailo Buišić i Ajdin Avdić koji su zatresli svoje mreže.

Travnik je u gostima remizirao kod Jedinstva, bilo je 2:2. Poveo je Travnik preko Gasala u 13. minuti da bi onda Husović izjednačio rezultat na 1:1, a onda je Ljuca pogodio za potpuni preokret domaćih.

Tu nije bio kraj golovima na ovom susretu budući da je nedugo poslije Bandić pogodio za Travnik i postavio konačan rezultat susreta.

Dobar ulazak u sezonu je zabilježio i TOŠK koji je pobijedio Tomislav rezultatom 1:0, a gol odluke je postigao Aleksandar Milaković u 64. minuti susreta.

Stupčanica je zadržala stopostotni učinak i nakon ovog kola te je ostala na prvom mjestu na tabeli sa 12 bodova iz četiri susreta i gol razlikom 10:0, a dalje slijede TOŠK, Čelik, Budućnost, Travnik, Gradina, Goražde, Bratstvo, Tuzla City...

Rezultati i strijelci:

Goražde - Bratstvo 2:0 (Salanović 27', Stjepanović 90+3'')

Stupčanica - Tuzla City 2:0 (Haznadar 54', Kalesić 71')

TOŠK - Tomislav 1:0 (Milaković 64')

Budućnost - Gornji Rahić 1:1 (Softić 80')

Čelik - Zvijezda 2:0 (Buišić (ag) 3', Avdić (ag) 49')

Jedinstvo - Travnik 2:2 (Husović 64', Ljuca 70' / Gasal 13', Bandić 79')

slobodna ekipa Radničkog iz Lukavca

Tabela: