Dobija novi ugovor
0

Sučić iz Dinama danas vrijedi milione, Zajec se prisjetio: Došao je iz BiH za ništa

N. K.
Velimir Zajec (Foto: Goran Stanzl/Pixsell)
Velimir Zajec (Foto: Goran Stanzl/Pixsell)
U sklopu Sport Festa u Poreču jedan od gostiju bio je i predsjednik Dinama Velimir Zajec.
Prvog dana ove tradicionalne trodnevne sportske konferencije u dvorani Žatika u Poreču glavna je tema bila "Hrvatski sport – jučer, danas, sutra".

U sklopu te teme pričalo se i o Dinamu. Legendarni Velimir Zajec, nekada fenomenalan igrač Dinama, a danas njegov predsjednik, u razgovoru s moderatorom Nevenom Cvijanovićem osvrnuo se na prvih nekoliko mjeseci na novoj funkciji.

"Svako u Izvršnom odboru je odgovoran za nešto. Marko Marić (op.a. sportski direktor) i ja za sportski dio koji je najvažniji segment. Vidio sam da je on čovjek koji zna znanje, a zna i šest, sedam stranih jezika, što je bitno u menadžerskom dijelu. Tu je moja desna ruka Sanjin Španović pa uprava s kojom se ponekad borimo, ali sve manje i manje jer sve više razumiju. Najvažnije je u nogometu razumijevanje, dobra volja i poštenje. Imao sam situaciju kad smo bili na tribini gledali našu ekipu, naši ljudi iz IO su kod gola skakali, ja sam rekao zabranjeno skakanje i pričanje dok ne završi utakmica. Poslije radite šta hoćete. Moraš ih polako učiti", rekao je Zajec, a prenosi SportKlub.

Govorio je i o ugovoru za Martina Baturinu, odnosno može li ga se duže zadržati u Dinamu.

"On je sjajan igrač i karakter. Vidjeli smo šta su on i Sučić napravili u reprezentaciji. Imali smo dobre ponude za njih, ali nismo ih htjeli prodavati jer svi smo se složili da će biti još puno bolji. Sučić je došao iz BiH za ništa, to je najjeftiniji igrač kojeg sam vidio i naravno da ćemo mu sastaviti dobar ugovor. Baturina je talentovan dečko koji sve više jača. Koliko god je malen po konstituciji, izuzetno je snažan, ima super promjenu pravca i odličan udarac, klasičan je playmaker koji će sigurno sutra zamijeniti Modrića u reprezentaciji", poručio je Zajec.

Podsjetimo, Dinamo je u januaru 2022. godine Sučića doveo u svoj drugi tim iz juniora Zrinjskog i za njega je tada platio 200.000 eura. Pola godine kasnije Dinamo ga je poslao na jednogodišnju posudbu u Mostar, a od ljeta prošle godine je standardni član prvog tima Modrih.