Nezadovoljstvo navijača
142

Sudija Kazlagić uz pomoć pripadnika specijalne policije napustio teren stadiona Koševo

D. P.
Publika na Koševu nezadovoljna je suđenjem Kazlagića (Foto: Klix.ba)
Publika na Koševu nezadovoljna je suđenjem Kazlagića (Foto: Klix.ba)
Sudija Mirza Kazlagić uz zaštitu specijalne policije napustio je travnjak stadiona Asim Ferhatović Hase nakon utakmice Sarajeva i Veleža.

Nogometaši Sarajeva večeras su pregazili Velež rezultatom 4:0 u duelu 10. kola Wwin lige Bosne i Hercegovine, a početak susreta bio je itekako dramatičan. Makar ga je takvim učinio sudija Mirza Kazlagić.

Arbitar iz Cazina je pokazao direktan crveni karton Francisu Kyeremehu u ranoj fazi utakmice, odnosno odluku je donio nakon poziva iz VAR sobe. Čini se da je prestrogo kaznio igrača iz Gane, a nakon toga je i gostima iz Mostara pokazao crveni karton pa su oba tima završila utakmicu sa po 10 igrača.

Očito nezadovoljni njegovim suđenjem, navijači Sarajeva sa istočne tribine stadiona Asim Ferhatović Hase bacili su nekoliko predmeta u njegovom pravcu dok je napuštao igralište.

Tom prilikom sakrio se iza pripadnika specijalne policije, a reporter portala Klix.ba je na mjestu događaja zabilježio ovu scenu. Uz pomoć pripadnika policije, napustio je teren i utrčao u svlačionicu.

Nezadovoljstvo navijača Sarajeva ne odnosi se samo na ovu utakmicu, već i na brojne prethodne u kojima je bilo i dosta odluka koje su direktno utjecale na rezultat.