Udaljio se od Hrvatske
83

Šuker dobiva novo državljanstvo nakon što je kupio luksuzan stan u "gradu grijeha"

H. H.
Davor Šuker i Kolinda Grabar-Kitarović tokom SP-a (Foto: EPA-EFE)
Davor Šuker i Kolinda Grabar-Kitarović tokom SP-a (Foto: EPA-EFE)
Prošle su gotovo pune tri godine otkako više nije predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, a nakon toga, legendarni Davor Šuker se udaljio od Hrvatske i većinu vremena provodi u SAD-u, u druženju s tamošnjim Hrvatima, u svojim novim poslovnim projektima, te će uskoro dobiti i američko državljanstvo.

Šuker se posljednjih godina rijetko pojavljuje u javnosti. U julu prošle godine otvorio je restoran u Las Vegasu, kao suvlasnik, uz Seju Kašića (56). Nedavno su ga posjetili predsjednik HNS-a Marijan Kustić, Zlatko Dalić i prvi čovjek Rijeke Damir Mišković dok su bili na Super Bowlu.

Kako piše 24sata.hr, Šuker je u međuvremenu kupio luskuzni stan u "gradu grijeha" Las Vegasu i aplicirao za državljanstvo, koje će izvjesno i dobiti jer ima posao ondje i neko vrijeme boravi u SAD-u.

Podsjetimo, Šuker je karijeru počeo u rodnom Osijeku, a u karijeri je igrao za Sevillu, Real Madrid, Arsenal, West Ham te Munchen 1860.

Nosio je i titulu najboljeg hrvatskog nogometaša u historiji sve do dolaska Luke Modrića, ali zlatna kopačka iz 1998. godine zauvijek će ostati upamćen kao neko ko je postavio Hrvatsku na svjetsku nogometnu scenu.