Utakmica sa Luksemburgom
0

FOTO / Sušić među 23 igrača pozvao Bunozu, Lulića i Vranješa

Sarajevo-x.com
Foto: Feđa Krvavac/Fotoservis
Foto: Feđa Krvavac/Fotoservis
Selektor fudbalske reprezentacije BiH Safet Sušić je za prvu utakmicu kvalifikacija za odlazak na Euro 2012, koju naša reprezentacija igra sa Luksemburgom 3. septembra, pozvao 23 igrača. Među pozvanima su se našla i nova imena - Senad Lulić, Ognjen Vranješ i Gordan Bunoza.

Sušić u prvom susretu kvalifikacija neće moči računati da Sejada Salihovića, koji ima četiri utakmice zabrane igranja u kvalifikacijama zbog crvenog kartona zarađenog u drugoj utakmici baraža za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Africi, a koju su naši reprezentativci u Zenici odigrali protiv Portugala.

Foto: Feđa Krvavac/Fotoservis
Foto: Feđa Krvavac/Fotoservis
Na današnjoj pres-konferenciji objavljen je spisak sa sljedećim igračima: Kenan Hasagić, Asmir Begović, Ibrahim Šehić, Emir Spahić, Safet Nadarević, Sanel Jahić, Adnan Mravac, Boris Pandža, Elvir Rahimić, Miralem Pjanić, Zvjezdan Misimović, Haris Medunjanin, Senad Lulić, Senijad Ibričić, Edin Džeko, Vedad Ibišević, Zlatan Muslimović, Ermin Zec, Gordan Bunoza, Mensur Mujdža, Ognjen Vranješ, Semir Štilić i Sejad Salihović.

"Očekujem pobjedu protiv Luksemburga, a o Francuskoj ću razmišljati nakon tog duela", kazao je selektor Sušić na pres-konferenciji. On je dodao i to da u reprezentaciju nije pozvao Samira Muratovića zbog toga što je u godinama i što ne igra standardno u svom klubu, ali je ipak pozvao Elvira Rahimića jer je on u jačem klubu i jačoj ligi.

Foto: Feđa Krvavac/Fotoservis
Foto: Feđa Krvavac/Fotoservis
Selektor bh. reprezentacije je napomenuo i to da će Bunoza, Vranješ i Šehić biti posuđeni mladoj reprezentaciji BiH za jedan dvoboj, ali će se kasnije ponovo priključiti A-timu.

Okupljanje reprezentativaca je 30. augusta u Sarajevu, gdje će se pripremati do 2. septembra kada je planiran put u Luksemburg.

Susret Luksemburg - BiH na rasporedu je 3. septembra na stadionu "Josy Barthel" u 20.15 sati.

U drugom kvalifikacijskom susretu nogometaši BiH 7. septembra na Stadionu "Asim Ferhatović Hase" dočekuju Francusku. Za taj meč bit će štampano 28.000 ulaznica po cijenama od 20, 30 i 40 KM.

Vezani članci