Bavarci nisu htjeli stati
1

Susret Jakirovića i Kompanyja nakon 9:2: Trener Bayerna kao da se pravdao za rezultat

H. H.
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot
Bayern je sa 9:2 pregazio Dinamo na startu Lige prvaka, a na kraju meča kamere su zabilježile susret trenera domaćih Vincenta Kompanyja i stretagea Modrih Sergeja Jakirovića.

Zbog toga svakako nije bilo ugodno Jakiroviću koji je na kraju imao ponešto reći kolegi na suprotnoj strani, a koji kao da se pravdao i za nemilosrdnu igru svog tima.

Poraz od Bayerna 9:2, najteži je evropski poraz Dinama u historiji kluba, a zagrebački tim postao je prvi klub u historiji Lige prvaka koji je na jednoj utakmici primio devet pogodaka.

"Trener je rekao da budemo nemilosrdni. Prvi, drugi, treći, četvrti, išlo je kao na traci. Došli smo do devet, htjeli smo 10. i 11., moramo tako nastaviti", rekao je nakon utakmice Harry Kane, koji je priznao da Bayern nije želio stati.

Modre su potopili sa četiri gola Harry Kane, dva je dao Michael Olise (38, 61), a među strijelce su se upisali i Raphael Guerreiro, Leroy Sane, te Leon Goretzka.

Za Dinamo su strijelci bili Bruno Petković i Takuya Ogiwara na startu drugog poluvremena i čini se da su baš njihovi golovi naljutili Bavarce koji su u tom trenutku vodili 3:2, te su do kraja nanijeli pravu katastrofu Dinamu.