Hrabar istup
136

"Svi u odbranu, jedan je Husref": Igrač Radnika podržao Musemića, pita se gdje su kazne za veličanje zločinaca

H. H.
Mirzad Mehanović je jedan od najboljih veznjaka u našoj ligi (Foto: Instagram)
Mirzad Mehanović je jedan od najboljih veznjaka u našoj ligi (Foto: Instagram)
Veznjak Radnika Mirzad Mehanović (31) stao je u zaštitu Husrefa Musemića nakon što je trener Igmana iz Konjica suspendovan na šest mjeseci zbog nedoličnog ponašanja poslije utakmice protiv Zrinjskog.
Mehanović je jedan od rijetkih, bilo nogometaša ili ljudi iz struke iz naše lige koji su se oglasili, istakavši da se Musemićev postupak ne smije opravdati i podržati, ali da Husref kao osoba zaslužuje podršku, s obzirom na visinu kazne.
Story Mirzada Meganovića na Instagramu (Foto: Screenshot)
Story Mirzada Meganovića na Instagramu (Foto: Screenshot)

"Pogotovo kada vidimo da se veličanje ratnih zločinaca na tribinama skoro nikada ne evidentira, a još rijeđe kažnjava, kad neki treneri za tučnjavu protivničkiih igrača dobiju mizerne kazne, itd. Od nepravde je jedino gora selektivna pravda. Zato, ako Sarajevo kao klub/grad ima jedan slogan 'Svi u napad jedan je Hase', trebali bi malo da se aktiviraju i sa sloganom 'Svi u odbranu jedan je Husref'", napisao je Mehanović na Instagramu.

Mehanović i Musemić zajedno su sarađivali u Tuzla Cityju, a iskusni vezista je ove sezone u dresu Radnika postigao jedan gol uz tri asistencije.

Podsjetimo, trener Igmana iz Konjica Husref Musemić žestoko je kažnjen nakon što je psovao i brutalno vrijeđao posmatrača suđenja Admira Šehovića na meču protiv Zrinjskog.

Odlučeno je da se Musemić kazni s izbacivanjem iz nogometa i zabranom vršenja funkcije na period od šest mjeseci i novčanom kaznom od 3.000 KM.