Nesvakidašnji skandal
42

Švicarci izbacili kompletnu skijašku reprezentaciju Hrvatske iz svog kompleksa

N. K.
Pavlek razočaran odlukom Švicaraca (Foto: EPA-EFE)
Pavlek razočaran odlukom Švicaraca (Foto: EPA-EFE)
U švicarskom zimskom centru Theodul izbio je pravi skandal nakon što je tamošnji Skijaški savez izbacio Hrvate sa svog posjeda zbog kršenja pravila koja je organizator postavio.
Naime, na ovom alpskom skijalištu je dozvoljeno da treniraju samo juniori, a Hrvati su probali "prošvercovati" i seniore.

"Tokom inspekcije otkrili smo da među hrvatskim juniorima ima sportista koji se već takmiče u Evropskom kupu i stoga imaju elitni status. Budući da su nas prevarili, odmah smo ih izbacili s treninga i nećemo dopustiti ni da hrvatski juniori ovog ljeta treniraju s nama", rekao je izvršni direktor kompanije koja rukovodi ovim kompleksom Markus Hasler.

Javio se i direktor Hrvatskog skijaškog saveza Vedran Pavlek koji ističe da su Hrvati samo "kolateralna šteta".

"Mi smo na Zermattu za 20 godina ostavili na stotine hiljada franaka. Mogli su jednostavno uzeti kartu onome ko ne zadovoljava uslove, a ne da pošalju kući i sve ostale naše mlađe takmičare. To je kao da iz voza izbacite cijelu nogometnu ekipu, a ne igrača koji ima pogrešnu kartu", rekao je Pavlek.

Ovo će Hrvatima svakako napraviti velike probleme jer će uskoro august i ostalo je samo nekoliko mjeseci do početka skijaške sezone, a Hrvati nemaju mjesto za trening.