Domaćini na nivou
11

Svjetsko nogometno prvenstvo u Kataru otvoreno spektakularnom ceremonijom

N. K.
Stadion Al Bayt u gradu Al Khoru (Foto: EPA-EFE)
(Foto: EPA-EFE)
Svjetsko nogometno prvenstvo počinje danas u 17:00 sati utakmicom između domaćina Katara i Ekvadora, a na portalu Klix.ba mogli ste uživo pratiti tekstualni prijenos spektakularne svečane ceremonije kojom je službeno otvoren Mundijal.

16:15 - Kraj ceremonije. Zaista smo svi mogli uživati u spektakularnom otvaranju Svjetskog prvenstva koje su nam priredili domaćini.

Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE

16:10 - U ovim trenucima su objavljeni nikad viđeni kadrovi koji prikazuju početke nogometa u Kataru. Zanimljivo je da oni pripadaju katarskoj kraljevskoj porodici.

Nakon toga je katarski emir Tamim bin Hamad Al Thani počeo držati govor. Time je i zvanično otvoreno Svjetsko prvenstvo u Kataru.

[TWITTER]1594346522879004674[/TWITTER]

16:05 - Pjevač južnokorejske grupe BTS Jung Kook sada izvodi pjesmu Dreamers. To je jedna od zvaničnih pjesama Svjetskog prvenstva u Kataru.

Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE

16:00 - U ovim trenucima je euforija na stadionu jer se pjevaju dijelovi navijačkih pjesama svih država na Svjetskom prvenstvu. Potom su se izvele službene pjesme proteklih prvenstava.

15:55 - Na pozornicu su sada stupili ljudi obučeni u tradicionalnu katarsku nošnju, a u rukama su držali mačeve. Mjesto su zatim ustupili zastavama svake od država koje učestvuju na Mundijalu.

Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE

15:45 - Na početku ceremonije javnost se upoznala s maskotom Svjetskog prvenstva La'eebom. Nakon toga je uslijedila početna pjesma katarske pjevačice, a na pozornicu je stupio narator uvodnog teksta Morgan Freeman.

15:35 - Program od sedam činova vodit će umjetnici koji će pokušati povezati katarsku tradiciju sa svjetskom kulturom, a u svojim nastupima odat će počast svim reprezentacijama koje će nastupiti na Svjetskom prvenstvu.

15:30 - Poštovani čitatelji portala Klix.ba, dobro došli na tekstualni prijenos svečane ceremonije otvaranja Svjetskog prvenstva. Čitav događaj odvijat će se na stadionu Al Bayt u gradu Al Khoru koji je udaljen 50-ak kilometara od glavnog grada Dohe.

Al Bayt može primiti 60.000 navijača. Domaćini su najavili niz iznenađenja tokom svečane ceremonije, a južnokorejska pop zvijezda Jung Kook iz boy banda BTS će s katarskim pjevačem Fahadom al-Kubaisijem izvesti pjesmu Dreamers, službenu himnu ovog Svjetskog prvenstva.