Transfer karijere
67

Tabaković na pregledima u Hoffenheimu, milioni stižu na račun Herthe za transfer

D. P.
Tabaković s nagradom za najboljeg strijelca lige (Foto: Hertha BSC)
Tabaković s nagradom za najboljeg strijelca lige (Foto: Hertha BSC)
Svakog momenta mogao bi biti zvanično potvrđen transfer Harisa Tabakovića u Hoffenheim, a njemački mediji otkrili su i koliko će prodaja reprezentativca Bosne i Hercegovine donijeti novca Herthi.
Kicker je jutros potvrdio da je dogovor na pomolu između Herthe i Hoffenheima, što će biti transfer karijere za sjajnog reprezentativca BiH i najboljeg strijelca Cvajte koji će konačno, potpuno zasluženo, imati priliku da igra u Bundesligi.

Stvari su u međuvremenu napredovale, a najugledniji njemački novinar Florian Plettenberg potvrdio je kako su za danas zakazani i ljekarski pregledi u Hoffenheimu te će u narednih nekoliko sati sve biti kompletirano.

Plettenberg je otkrio i cijenu koju će Hoffenheim platiti za iskusnog bh. napadača koji briljira iz sezone u sezonu i napreduje korak po korak. Naime, Hertha će na ime obeštećenja inkasirati čak pet miliona eura, što je dvostruko više u odnosu na njegovu trenutnu procijenjenu tržišnu vrijednost.

Naravno, to je i rekordan iznos kojeg je neki klub izdvojio za Tabakovića tokom karijere, a postao je i najskuplje plaćeni bh. nogometaš ovog ljeta nakon Ermedina Demirovića, kojeg je Stuttgart platio oko 23 miliona eura.

Tabaković će u Hoffenheimu imati ozbiljnu ulogu jer je potrebno nadoknaditi odlaske Wouta Weghorsta i Maximiliana Beiera i trebao bi imati ulogu prvog napadača, a ono što je jednako važno, jeste da će igrati u grupnoj fazi Evropske lige.