Pojavio se i snimak
0

Tadić tvrdi da su igrači sastav za utakmicu protiv Danske saznali sat i po uoči meča

E. K.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Kapiten nogometne reprezentacije Srbije Dušan Tadić je nakon ispadanja sa Eura u Njemačkoj istakao kako je tek pred utakmicu saznao sastav koji će istrčati na teren protiv Danske.

Nogometaš Fenerbahčea je kazao da je selektor Srbije Dragan Stojković sat i po pred utakmicu saopštio igračima ko će biti u startnih 11.

"Nismo znali postavu, saznali smo sat i po vremena pred utakmicu. Malo sam bio iznenađen. Svi su momci tu, moraju da odgovore zahtjevima", rekao je Tadić nakon utakmice.

A srbijanski mediji pišu da je navodno momenat kada nogometaši Srbije saznaju početnu postavu za susret protiv Danske otišao i uživo u eter jer su okupljeni nogometaši gledali u telefon i potom signalizirali da su nešto vidjeti, a ne može se sa sigurnosti potvrditi šta je tačno u pitanju.

Vrijeme emitovanja se, bilo kako bilo, poklapa što je bio dovoljan povod srbijanskim medijima da povjeruju u izjavu kapitena reprezentacije.

Podsjetimo, Srbija je u grupi C završila kao posljednjeplasirana na tabeli sa dva osvojena boda te su takmičenje okončali u grupnoj fazi, a presudio im je poraz od Engleske u prvom kolu rezultatom 1:0.