Žestoka kazna
0

Tako se to radi u ozbiljnim ligama: Hrvatski sudija suspendovan do kraja sezone jer je poništio čist gol

E. B.
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot
Za razliku od naše lige u kojoj pojedine sudije i pored katastrofalnih grešaka dobijaju povjerenje da dijele pravdu na susretima Wwin lige BiH, u Hrvatskoj imaju nultu toleranciju kada su u pitanju greške koje direktno utječu na rezultat utakmica.

To je na svojoj koži osjetio i sudija Mario Zebec koji je u susretu 9. kola prvenstva Hrvatske žestoko oštetio Slaven Belupo protiv Rijeke.

Susret je završen rezultatom 0:0, a u 35. minuti je poništio čist pogodak Slaven Belupa i na taj način "pogurao" Rijeku.

Nakon ubačaja iz kornera Dominik Kovačić je postigao gol kojim bi Belupo ostvario drugu pobjedu u sezoni, no Zebec ga je poništio zbog navodnog prekršaja u napadu.

Sporni detalj možete pogledati na 1:39 minuti videa.

Čelnici sudijske organizacije su pregledali snimak i zaključili kako je Zebec napravio katastrofalnu grešku kojom je direktno utjecao na rezultat susreta, te su donijeli odluku da ga žestoko kazne i skinu s liste sudija za ovu sezonu.

Zebec je u ovoj sezoni sudio pet utakmica: Dinamo - Istra 1961 5:0, Gorica - Osijek 2:2, Hajduk - Osijek 1:0, Rijeka - Šibenik 3:0 i Slaven Belupo - Rijeka 0:0 koja mu je posljednja u ovoj sezoni, a moguće i karijeri u elitnom rangu.