Pogledajte intervenciju
36

Tek je odigrano prvo kolo, a već imamo odbranu sezone u Ligi prvaka: Raya je napravio čudo

E. B.
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot
Sinoćnjim utakmicama je kompletirano prvo kolo nove sezone Lige prvaka, a već imamo odbranu sezone koja je u vlasništvu golmana Arsenala Davida Raye.

Arsenal je remizirao na gostovanju kod Atalante, a Raya je najzaslužniji što ekipa iz Bergama nije povela u 51. minuti kada je napravio dvije fantastične odbrane.

U 51. minuti Atalanta je dobila priliku povesti iz penala. Mateo Retegui je preuzeo odgovornost i šutirao, Raya je odbranio a lopta se odbila ponovo do italijanskog reprezentativca koji je mogao birati gdje će šutirati glavom.

Retegui je šutirao i navijači na stadionu su loptu već vidjeli u mreži, no onda se pojavio čudesni Raya i na nevjerovatan način spriječio loptu da pređe gol-liniju.

Poslije utakmice Raya je otkrio i kako je odbranio penal. Naime, dok je trajala VAR provjera da li će penal ili ne, Raya je otišao do Arsenalovog trenera golmana Inakija Cane koji mu je rekao u koju stranu se treba baciti.

"Bila je duga pauza i razgovarao sam s trenerom kako bih odlučio u koju stranu ću se baciti. Pomogao mi je i hvala mu. Poslije penala sam imao sreće što sam bio dovoljno brz da stignem do lopte", rekao je Raya poslije utakmice.