Italijani u konkurenciji
62

Ten Hag blizu otkaza u Unitedu, slijedi mu suluda cifra koju mu klub mora isplatiti

D. P.
Ten Hagu se bliži kraj (Foto: EPA-EFE)
Ten Hagu se bliži kraj (Foto: EPA-EFE)
Menadžer Manchester Uniteda Erik Ten Hag dodatno će se obogatiti u slučaju otkaza na klupi Crvenih đavola, a što je postalo izvjesnim nakon novih rezultatskih katastrofa na Old Traffordu.

Manchester United je u nedjelju poražen rezultatom 3:0 u derbiju na svom terenu od Tottenhama. Ekipa je tek na 13. mjestu u Premier ligi, iz godine u godinu nema napretka, a Ten Hagovi krediti su potrošeni.

Stoga, špekuliše se o otkazu za nizozemskog stručnjaka, a već se spominju i vrlo zanimljiva imena kao potencijalni nasljednici. Obojica su Italijani i vrlo provjerena imena svjetskog nogometa, Interov Simone Inzaghi i bivši trener Juventusa i Milana Massimiliano Allegri.

Prema navodima određenih engleskih medija, sve bi moglo biti poznato nakon ove sedmice jer Manchester United ima dvije teške utakmice pred sobom, gostovanje Portu u Evropskoj ligi te duel s Aston Villom u Premier ligi u nedjelju. U slučaju eventualnog poraza ili oba, Ten Hag će sasvim sigurno biti bivši.

U tom slučaju, slijedi mu i ogromno obeštećenje za otkaz. Odšteta koju Manchester United mora platiti Ten Hagu u slučaju otkaza iznosi nevjerovatnih 21 milion eura.

To je za otprilike 10 miliona eura više u odnosu na cifru koju bi Ten Hag dobio da mu je uručen otkaz tokom ljeta. Klub je odlučio nastaviti saradnju s Nizozemcem i vjerovatno u rukovodstvu sada žale zbog te odluke.