Po ko zna koji put
57

Ten Hagu nema otkaza, neuništiv je: United se preokretom spasio novog teškog poraza

D. P.
Ten Hag se po ko zna koji put spasio (Foto: EPA-EFE)
Ten Hag se po ko zna koji put spasio (Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Manchester Uniteda spasili su se novog teškog poraza jer su uspjeli preokrenuti rezultat protiv Brentforda i slaviti rezultatom 2:1 u osmom kolu engleske Premier lige.

Tokom sedmice Erik ten Hag bio je na pragu otkaza na klupi Manchester Uniteda jer je održan sedmosatni sastanak u Londonu na kojem su prisustvovali čelnici kluba. No, odlučeno je da se Nizozemcu produži "život" na klupi Uniteda makar na još neko vrijeme.

Kako to obično biva kad je pod ultimatumom, "neuništivi" Ten Hag uspio se spasiti pobjedom i to teško izborenom nakon preokreta protiv Brentforda.

Gosti su u finišu prvog poluvremena došli u vodstvo golom Ethana Pinnocka glavom nakon kornera. Činilo se da Ten Hag broji posljednje minute na klupi velikana s Old Trafforda.

No, u nastavku utakmice Alejandro Garnacho i Rasmus Hojlund pogađaju za preokret Crvenih đavola i spas svog trenera.

Bilo je dosta uzbuđenja i u drugim utakmicama osmog kola. Aston Villa je nakon preokreta uspjela savladati Fulham na gostovanju rezultatom 3:1.

Newcastle je doživio novo neprijatno iznenađenje i poražen je od Brightona kod kuće (0:1), dok su ljepoticu dana odigrali Southampton i Leicester (2:2).

Rezultati:

Manchester United - Brentford 2:1

Fulham - Aston Villa 1:3

Newcastle - Brighton 0:1

Ipswich - Everton 0:2 (U toku)

Southampton - Leicester 2:3

Tabela: