Višemjesečni oporavak
0

Ter Stegen završio sezonu zbog povrede, snimljen je kako napušta stadion u kolicima

E. K.
Marc-Andre ter Stegen (Foto: Screenshot)
Marc-Andre ter Stegen (Foto: Screenshot)
Barcelona je na gostovanju kod Villarreala slavila ubjedljivu pobjedu, bilo je 5:1, a na ovom susretu se povrijedio kapiten Marc-Andre ter Stegen.

Iskusni njemački čuvar mreže se povrijedio prilikom intervencije krajem prvog poluvremena te je na nosilima iznesen s terena, a prema prvim informacijama, riječ je o teškoj povredi koljena odnosno o puknuću tetive patele. Neće ga biti na terenu osam mjeseci što znači da je za njega sezona gotova.

Nakon teške povrede je odvezen u bolnicu, a na društvenim mrežama je objavljen snimak kako stadion napušta u invalidskim kolicima.

Ovaj 32-godišnjak je u dresu Barcelone zabilježio 420 nastupa gdje je primio 412 pogodaka i 175 puta sačuvao svoju mrežu netaknutom, a u klub je stigao 2014. godine za 12 miliona eura.

U reprezentaciji Njemačke je odigrao 42 utakmice, a sigurno bi ih bilo više da mu konkurencija nije Manuel Neuer koji je godinama prvi izbor u reprezentaciji.

Katalonci su tako u velikim problemima na golmanskoj poziciji budući da je prva zamjena za Ter Stegena 25-godišnji Inaki Pena u koga Barca nema puno povjerenja pa se špekuliše ko bi od igrača koji su slobodni na tržištu mogao pojačati Katalonce.

Tako su Španci izdvojili Keylora Navasa (37), Jordi Masipa (35), Lorisa Kariusa (31) kao i Wojciecha Szczesnyja (34) koji je najavio da će se penzionisati.

Ko će pojačati Katalonce, vidjet ćemo uskoro.