Tražena "roba"
98

Terzić izvisio za posao u Romi, ali je sada nadomak klupe još većeg italijanskog kluba

D. P.
Terzić spreman za novi izazov (Foto: EPA-EFE)
Terzić spreman za novi izazov (Foto: EPA-EFE)
Trener porijeklom iz Bosne i Hercegovine Edin Terzić sve je bliži angažmanu u Italiji, iako mu je propao dogovor s Romom oko preuzimanja klupe Vučice.

Roma je jutros otpustila klupsku legendu Danielea De Rossija, a naslijedit će ga Hrvat Ivan Jurić. Rođeni Splićanin je bio među dvojicom kandidata za klupu Rome zajedno s Terzićem, a večeras je i imenovan na zvaničnoj stranici ovog rimskog kluba.

No, Terzić neće dugo žaliti i tražiti novi angažman. Trener, čiji je otac iz Donjeg Vakufa, već je obavio razgovor s predstavnikom Milana Zlatanom Ibrahimovićem i "vrući" je kandidat za užarenu klupu Rossonera.

Kako prenosi ugledni italijanski Sky Sports, Milanov savjetnik Zlatan Ibrahimović kontaktirao je Edina Terzića i njegovu ekipu. Bivši trener Borussije Dortmund pristao je preuzeti Milan, u slučaju razlaza s Paulom Fonsecom.

Terzića su, kako prenose Italijani, privukli Milanova priča i projekt te je spreman sjesti na ovu klupu ukoliko dođe do sve izvjesnijeg rastanka s Fonsecom.

Naime, Fonseca će sigurno biti bivši već u ponedjeljak ukoliko za vikend ne savlada Inter u gradskom derbiju. Također, nije sigurno da će ostati na klupi čak i ukoliko s Milanom savlada Inter u derbiju.

Terzić (41) je u dosadašnjoj karijeri radio pretežno u Dortmundu. To mu je jedini samostalni angažman, a ekipu je prošle sezone doveo do finala Lige prvaka. Radio je i kao pomoćni trener u West Hamu i Bešiktašu.