Grupna faza
0

Tok utakmica Lige prvaka: Young Boys - Manchester United 2:1; Sevilla - Salzburg 1:1

K. H.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Nogometna Liga prvaka počela je danas utakmicama između Young Boysa i Manchester Uniteda te Seville i Salzburga, a tekstualni prijenos prva dva susreta najelitnijeg nogometnog takmičenja u Evropi mogli ste pratiti na portalu Klix.ba.
Rezultati:

Young Boys - Manchester United 2:1 (Ngamaleu 67', Siebatcheu 90+5' - Ronaldo 13')

Sevilla - Salzburg 1:1 (Rakitić 42' - Sučić 20')

Tok utakmica:

90+5' - (Young Boys - Manchester United) - Goooooooool! Young Boys dolazi do pobjede, veliku grešku napravio je Lingard, a gol postiže Siebatcheu.

90+1' (Sevilla - Salzburg) - Aaronson je mogao donijeti pobjedu gostima, ali mu je Bono sjajno odbranio.

90' - (Young Boys - Manchester United) - Igrat će se pet minuta sudijske nadokande.

88' - (Young Boys - Manchester United) Lauper je pokušao s distance, De Gea sjajno brani.

85' - (Young Boys - Manchester United) - Sve manje vremena da vidimo još neki gol u prvim mečevima današnjeg programa.

75' (Sevilla - Salzburg) - Rafa Mir je mogao dovesti Sevillu u vodstvo, ali je šutirao pravo u golmana Salzburga. Ubrzo nakon toga šutirao je i Lamela, lopta je otišla malo pored gola.

71' (Sevilla - Salzburg) - Nema šansi u posljednjih deset minuta, igra se isključivo na sredini terena.

71' - (Young Boys - Manchester United) - Ronaldo i Fernandes su izašli iz igre, Lingard i Matić su na terenu.

67' - (Young Boys - Manchester United) - Goooooooooool! Young Boys se vraća u meč i pogađa za poravnanje, a strijelac gola je Ngamaleu.

60' (Sevilla - Salzburg) - Znatno bolja igra Salzburga nakon crvenog kartona za domaći tim.

60' - (Young Boys - Manchester United) - Još uvijek bez šansi pred golom Crvenih đavola.

54' - (Young Boys - Manchester United) - Ronaldo je izašao sam ispred golmana Young Boysa, jedan domaći defanzivac ga je srušio, ali sudija je samo odmahnuo rukama. Čini se da je Portugalac prelagano pao u kaznenom prostoru.

53' - (Young Boys - Manchester United) - Za sada Young Boys ne može napraviti šansu pred golom gostiju iako imaju igrača više.

50' (Sevilla - Salzburg) - Crveni karton za Sevillu, dobio ga je napadač En-Nesyri koji je simulirao, a ranije je dobio žuti karton.

48' (Sevilla - Salzburg) - Sesko je imao veliku šansu za Salzburg, ali mu je domaći golnman Bono fenomenalno zaustavio udarac.

46' - (Young Boys - Manchester United) - Izmjena redovima gostiju, na terenu je Varane umjesto Van de Beeka. Ranije je umjesto Sancha ušao Dalot.

46' - Počela su druga poluvremena.

HT - Završena su prva poluvremena na obje utakmice, a brojni evropski mediji na svojim službenim stranicama navode da je prvo poluvrijeme u Španiji jedno od najluđih u historiji Lige prvaka, posebno iz razloga što su svirana čak četiri penala.

S druge strane, Manchester United golom Ronalda vodi sa 1:0, no gosti imaju igrača manje jer je Wan-Bissaka dobio crveni karton.

42' (Sevilla - Salzburg) - Gooooooooool! Rakitić pogađa i vraća Sevillu u igru! Mirno je poslao loptu u jednu, a golmana u drugu stranu.

41' (Sevilla - Salzburg) - Novi penal u Španiji, ovaj put za Sevillu! Ovo je čak četvrti penal koji je svirao sudija Aleksei Kulbakov iz Bjelorusije.

38' - (Young Boys - Manchester United) Fassnacht je imao veliku šansu da donese poravnanje svom timu, ali je šutirao malo pored gola.

37' (Sevilla - Salzburg) - Sučić je opet šutirao, ali ovaj put je i on promašio, odnosno pogodio je stativu.

35' (Sevilla - Salzburg) - Nevjerovatno! Sudija je svirao treći penal za Salzbug.

35' - (Young Boys - Manchester United) - Direktan crveni karton za Wan-Bissaku nakon brutalnog starta.

32' - (Young Boys - Manchester United) Aebischer je pokušao, lopta ide preko gola Manchester Uniteda.

25' - (Young Boys - Manchester United) - Sjajan kontranapad Crvenih đavola, Bruno je dodao do Ronalda, ali njegov udarac lijevom nogom brani golman Young Boysa.

21' (Sevilla - Salzburg) - Gooooooool! Salzburg ovaj put dolazi u vodstvo, pogodio je Sučić s bijele tačke.

20' (Sevilla - Salzburg) - Novi penal za goste!

13' - (Young Boys - Manchester United) - Gooooooool! Ronaldo nakon samo 13 minuta dovodi Manchester United u prednost! Kakvo pojačanje su doveli Crveni đavoli! Portugalac je gol postigao nakon sjajne asistencije sunarodnjaka Brune Fernandesa.

12' (Sevilla - Salzburg) Penal za goste! Adeyemi je promašio, šutirao je jako loše pored gola!
12' (Sevilla - Salzburg) - Provjerava se penal za Salzburg!

6' (Sevilla - Salzburg) - Velika šansa za Sevillu! Jesus Navas je ubacio s desne strane, ali Youssef En Nesyri loše šutira glavom.

3' (Sevilla - Salzburg) - Prvi opasan napad i Seville, Papu Gomez je ubacio loptu, ali odbrana gostiju to izbacuje.

3' (Young Boys - Manchester United) - Elia je prvi zaprijetio prema golu Crvenih đavola, ali lopta odlazi pored gola.

1' - Utakmice su počele! Zvanično je krenula i grupna faza Lige prvaka.

18:45 - Igrači su na terenu, sve je spremno za početak utakmica.

18:40 - Titulu prvaka Evrope brani Chelsea, koji je pojačan pred novu sezonu, dok su dva najveća favorita prema mišljenju stručnjaka i svjetskih kladionica Paris Saint Germain i Manchester City.

Od ove sezone u Ligi prvaka neće važiti pravilo gola u gostima, što bi trebalo donijeti mnogo više uzbuđenja i napadačku igru u nokaut fazi takmičenja koja počinje 15. februara.

Utakmice osmine finala igraju se od 15. februara do 16. marta, četvrtfinale je na rasporedu od 5. do 13. aprila, a polufinalni mečevi od 26. aprila do 4. maja.

Finale će biti odigrano 28. maja u Sankt Peterburgu na stadionu Krestovskij.

18:35 - Liga prvaka se od ove sezone igra i u novom terminu, a umjesto dosadašnjih 18:55 sati, prvi mečevi će se igrati 10 minuta prije, odnosno od 18:45 sati.

18:30 - Poznate su početne postave za prva dva susreta:

Young Boys - Manchester United

Young Boys igra u sastavu: Von Ballmoos, Hefti, Camara, Lauper, García, Fassnacht, Sierro, Martins Pereira, Aebischer, Ngamaleu i Elia.

Za Manchester United igraju: De Gea, Wan-Bissaka, Lindelof, Maguire, Shaw, Fred, Van de Beek, Sancho, Fernandes, Pogba i Ronaldo.

Sevilla - Salzburg

Sevilla meč počinje u sastavu: Bono, Jesús Navas, Koundé, Diego Carlos, Acuña, Rakitic, Fernando, Jordán, Suso, En-Nesyri i Papu Gómez.

Početna postava Salzburga: Köhn, Kristensen, Solet, Wöber, Ulmer, Sesko, Camara, Seiwald, Sučić, Aaronson i Adeyemi.

18:30 - Poštovani čitatelji portala Klix.ba, dobro došli na tekstualni prijenos prva dva meča u ovogodišnjem izdanju grupne faze Lige prvaka. U Švicarskoj se sastaju Young Boys i Manchester United, dok će u Španiji svoj susret odigrati Sevilla i Salzburg. Oba susreta igraju se u terminu od 18:45 sati.